• Home
  • /
  • Skidor
  • /
  • Dagens skidrapport- stakning på en golfbana.

Dagens skidrapport- stakning på en golfbana.

För två år sedan gjorde vi skidpremiär för säsongen på golfbanan i Klövsjö. Det var 30 november och snöläget tunt. Lite galen och bisarr känsla att snurra runt där bland greener och bunkrar under snön. Men det var helt okej. Jag fick ju stå på snö. Helgen efter hade snön äntligen kommit och vi kunde åka femman på Vemdalsskalet.

Nu den 12 december tog vintern en paus. Det har varit bra här i Storhogna innan. Hemma i stan försvann nästan all snö i tisdags. Vi kollade spåren i går kväll när vi kom. Isgata på toppen av Katrina. Stakning? Såg sedan att Storhogna hade spårat 3,7 km slinga nere på golfbanan igen. Dubbelspårigt dessutom.

Golfbanor är inte så platta som kan tro. Där bakom träden fanns jobbiga slakmotor.

Vi klistrade skidor i morse och gav oss i väg ned till Utanbergsvallarna lagom till lunchrusningen vid 12-tiden. En minusgrad med rejäl blåst. Lagom grått ute. Jag märkte rätt snabbt att jag kanske inte lyckades så bra med vallningen men å andra sidan hade jag tänkt att staka mig igenom dagens pass. Det var också vad jag gjorde. Första varvet med lite diagonal uppför och lite stakning med frånskjut. De tre återstående enbart dubbelstakning. Det gick inte fort men framåt kan sammanfatta dagens spänstiga övningar är med. Golfbanan är faktisk rätt kuperad. Jag kanske är fördomsfull som tror att golfbanor alltid är platta. Det blev med andra ord rätt jobbiga kilometer i dag, speciellt att staka sig igenom sjuk motvind. Dessutom lyckades jag ramla i lite högre fart med ansiktet först och har lite käcka skrapsår nu. Ett snubbelår igen?

Höjdkurvan för dagen. Rätt småkuperad.

Höjdkurvan för dagen. Rätt småkuperad.

18,4 km är längdrekord för denna vinter. I väldigt fina spår med tanke på hur lite snö det är. De gör verkligen ett bra jobb de som spårar. Det är allttid roligare att åka i spårsystemen här men jag ska inte klaga. Det finns spår och det går att åka skidor. Jag har turen att sällan eller nästan aldrig behöva snurra runt på korta konstsnöslingor under vintern som så många andra måste. Eller helt avstå skidträning på snö.

Nu är kroppen trött och jag har sovit bort största delen av eftermiddagen med vinterstudion i bakgrunden. Känner mig sliten vilket visserligen inte är så konstigt. Har genomfört två tuffa träningsveckor och ser framemot en lite lättare igen.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: