Dom kallar oss lite knäppa


Det har blåst rejält i dag. Kommit några få snöflingor och varit så där livsfarligt halt ute. Efter en roadtrip till Rätan för att lämna av svärfar som skulle med bussen låg jag som en säl i soffan. Deppade över vädret och blev tröttare ju mindre jag rörde på mig. Tittade på Hasse som löste korsord.

Väder rår man ju inte på hur mycket man än vill. Tyvärr.

Det rejäla blåsandet ökade i styrka vid sjutiden. DÅ kom vi på att det kanske skulle vara lite skönt att åka skidor. Knäppt?
Spårapporten tidigare under dagen hade lovat fina spår. Med gårdagens skejtupplevelse i färskt minne var förväntningarna inte så höga.


Men fatta förvåningen när det var riktigt fina spår! Till och med en skejtbädd. Nu hade det varit lite trevligare med ett par lager extra valla. Jag snålade visst och fick bita i hop de där 3 km slakmota till toppen. Och tacka stormbyarna för lite extra putt i ryggen.

Sedan hatade jag byvindarna när jag hade dem i näsan. Att cykla i rejäl motvind är ren misär. Att skida i dito är…mer misär. Ett stavtag fram och två meter bakåt. Aldrig har väl de där 8 km gått så långsamt som i kväll.

Men skidor i hård vind var en upplevelse. Bara ljudet av träden gav lite skrämselhicka samtidigt som det var lite läckert. Man bara hör hur det river men ser inget mer än ljuskäglan framför sig.

I morgon tänkte jag bjuda på träningsåret som gått i siffror och snygga diagram…om jag får funbeat att göra som jag vill. Kul tänker du som snart kastar upp när det bloggas skidor.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: