• Home
  • /
  • Skidor
  • /
  • En vecka kvar till Vasaloppet och mitt sista långpass

En vecka kvar till Vasaloppet och mitt sista långpass

I dag har många åkt Öppet spår. Jag kände en liten sorgsen känsla att jag inte stod på start i år. Öppet spår ligger mig varmt om hjärtat. Å andra sidan väntar ju Vasaloppet om en vecka. En som åkte riktigt bra i dag var Thomas Degerström. Cykelkompisen ni vet. Han åkte in på fina 06:39:04. Hatten av för honom!

Vasaloppet ja. Det känns lite ovekligt att det snart är dags. Jag har inte laddat upp på samma sätt som förr om åren. Då har jag levt i Öppetspår-tankar mest hela vintern. Känt nervositet och ångest och en liten stress att inte få till milen inför. Samtidigt har jag längtat och formulerat mål. I år har jag åkt mer skidor än någonsin tidigare. Inte tänkt så mycket på mål och tider. Inte varit så nervös eller känt någon ångest inför. Jag har skejtat mycket vilket på sitt sätt skapat en liten stress över att jag inte fått diagonala lika mycket.
Att jag inte riktigt har trissat upp Vasaloppet kanske är en bra taktik. Jag vet ju att jag fixar de där 9 milen och anar att det kommer att ta längre tid eftersom jag har lite mer människor framför mig vid start och under loppet. Det är inte hela världen om jag inte når min drömtid. Det kommer fler år. 

För att ge mig själv lite självförtroende blev det ett långpass i dag. Enbart på Katrina eftersom spåret ned mot Vemdalsskalet inte var spårat och igendrivet av de hårda vindarna vi har i dag. Så som det varit hela vintern var spåren föredömligt preparerade när vi startade från toppen i dag. De höll i 40 minuter innan snöfallet och vinden hade drivit igen delar av det. Jag hade lyckats fint med vallningen. 1 minusgrad och snöfall är lurigt. Det funkade fint med 3 lager V40 i botten och toppat med 3 lager VR45. Fint fäste och skapligt glid när det inte var för mycket snö i spåret.

Katrinaspåret bjuder på mycket diagonalåkning. Långa backar och lite stakning. Vasaloppet är platt som en pannkaka i jämförelse. Perfekt och något annat som var perfekt i dag var min åkning. Jag kunde hålla fint driv uppför och stakningen satt som den skulle. Mycket tack vare mina nya stavar.

Vi åkte 3 varv i åttan och ett varv i femman. Fyra gånger upp för den där jobbiga backen som blir lite lättare för varje pass. Tänkte att det bara finns en backe i paritet med den på söndag, det är Lundbäcksbackarna. Fixar jag Katrina fixar jag ju Lundbäcksbacken utan problem. Positivt tänkande.

Nåväl det var ett bra pass i dag även om det gick långsammare än på länge. Men är det tungkört är det svårt att åka fort. Men inte gör det något inte. Pulsklockan föreslog 43 timmars återhämtning till nästa träningspass. Tror jag behöver justera lite pulszoner. Det kändes inte lika jobbigt som pulsen visade i dag.

NU är kroppen är lite trött och jag har gjort den träning som jag kan nu och kommer att köra något kortare intervallpass i veckan. Sedan väntar vila och mat.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Kommentera

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: