• Home
  • /
  • Skidor
  • /
  • Halsfluss, magsjuka, handsprit och sista stakningen
handsprit

Halsfluss, magsjuka, handsprit och sista stakningen

Här på Ringvägen slår hypokondrin i taket just nu. Eller snarare nojan att bli sjuk. Av alla miljoner baciller. 

I måndags gick en kollega hem i magsjuka. Panik #1.

I tisdags var jag trött och hängig och inklämd i ett flygplan, besökte två ankomsthallar och ett hotell samt diverse offentliga toaletter. Samtalet från dottern som var jättesjuk gjorde mig inte lugnare. Panik #2

I onsdags dialogforum med ett femtiotal potentiella smittbärare av allt möjligt, ett samtal från dottern som fått penicillin för HALSFLUSS. Inklämd i en taxi med kollegorna igen,  två flygplan, två ankomsthallar och ett gäng offentliga toaletter.  Panik #3

I morse huvudvärk till frukost. En liten tanke om att stanna hemma för säkerhetens skull. På jobbet en timme in på dagen går kollegan jag tillbringat två dagar tillsammans hem med MAGSJUKA. Utan att tänka mig för tog jag över hennes kontor under telefontiden, samma tangentbord, headset och skrivbord under en timme. Pan….äh ni fattar.

HANDSPRIT, handsprit och tänka positivt, jag blir aldrig magsjuk, halsfluss, jag? Aldrig. Åka ut på hembesök, handsprit. Magen lite orolig. En alvdedonbrus för huvudvärken och överdriven handhygien och ett par omgångar handsprit.

2 dagar kvar och jag tror aldrig att jag har varit så här nojig någonsin tidigare. Jag är ju inte helt utan immunförsvar och brukar ju inte bli sjuk av att vistas på jobbet eller ute bland folk annars. Så varför skulle jag blir det nu? Jag får skärpa mig och sluta vara ett sådant vrak.

För att råda bot på lite ångest gjorde jag mitt sista skidlika pass inför söndag. 20 lätta minuter i SkiErg:en på Fristilen. Jag glömde skor och hörlurar hemma så jag fick staka till ljudet av maskinens surrande och i strumpfötterna. Det gick även om det var olidligt tråkigt. Det fanns inte så mycket go i kroppen eller inspiration i dag. Jag gjorde det jag skulle och inget mer. För att få tiden att gå lite snabbare varierade jag långsam kraftfull stakning med kortare drag och mer upp på tå. Det var skönt att röra på kroppen lite efter 3 vilodagar.

I morgon tänkte jag rulla med nyfikengruppen men hoppa över frukosten. Lite tråkigt men jag har en del att skriva i kapp på jobbet. Sedan väntar glidvallning. Hasse har lånat hem rillar och tänker fixa grymt glid. Fästet får jag klura på ända in på lördagskvällen. Lite sömn på det och en tidig morgon för runt 60 mil i bil norrut.

Så läste jag precis att loppet är justerats från 18 mil till 20 mil. Blev först nojig över maxtiden som sattes ned till 24 timmar skulle kvarstå. Det skulle den inte göra. Nu har jag 26 timmar och 20 minuter på mig. Det borde gå!

IMG_0646

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

6 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: