• Home
  • /
  • Skidor
  • /
  • Hej vintersäsong – 14 km stakning

Hej vintersäsong – 14 km stakning


Det är fläckvis med snö i vårt län som en herre från Frösön sa till mig i dag. Han hade åkt hit för att göra snöpremiär med sin dotter. I Edsåsdalen tog de inte emot fler skidåkare eftersom de hade så många grupper där och åkte berättade han. Här i Storhogna var det inte trängsel men många har hittar hit. På vemdalsskalet är snömängden liten. Det vita guldet är eftertraktat som ni förstår och som sagt det är fläckvis bra förhållanden.

Fläckvis bra förhållande kan man nog sammanfatta dagens runda med. Glöm finskidor, det sticker upp ris lite här och var. Glöm blåextra och kanonfäste.
Temp runt nollan, dimmigt och mycket fukt i luften är hemska vallaförhållanden. Universalklister fungerar icke. Men finns inget fäste är det bara att staka. Precis vad vi gjorde i dag. 14 km. 6 varv på toppen. Att ge oss ned mot Storhogna och ta hela 8 km skulle bli lite overkill så här andra gången för säsongen. Att dubbelstaka i ca 3 km uppför kräver sin kvinna eller man. Förra helgen gled jag runt på VR 45, perfekt vallat då. Då är 8:an ljuvlig.


Nåväl vi blev trötta. Jag är skitnöjd (ursäkta uttrycket) att jag kör de övningar jag gör i gymmet hur fåniga de än kan se ut. Så här stark i överkropp och bål har jag inte varit förut. Det behövs för vinterns skidmål blir lite mer seriöst än jag hade tänkt. Det är lite pirrigt.

Hej vintersäsong jag har längtat efter dig!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: