• Home
  • /
  • Skidor
  • /
  • Kassa bindningar, snöstorm och skidfika

Kassa bindningar, snöstorm och skidfika

But first let me take a selfie….och tja, finare har jag väl varit.

Jag hade tänkt att åka ett långpass klassiskt i dag. Det är ju bara månad kvar till Vasaloppet och det ska jag ju inte skejta mig igenom. Men med kassa kuddar i rottefella-bindningen som sett sina sista dagar för många pass sedan kändes det inte aktuellt. Dessutom blåste det rejält ute. Men storm har inte stoppat oss tidigare. Så jag borstade upp skejtskidorna i hopp om lite bättre glid. Orkade inte valla på nytt. Bestämde mig för att köpa nya kuddar efter passet och ta den klassiska åkningen i morgon i stället.

Kolla den snygga bilen till höger! (killen ser också bra ut iof)

Vädret i fjällen är omväxlande. Omväxlande på sekunden. Ena stunden solsken och andra snöstorm för att sedan övergå till stilla snöande modell lovikkavantar och repeat på det. Det är mäktigt och jag gillar när det är snöstorm, så länge jag vet vart jag befinner mig. Som i dag i 10:an på Vemdalsskalet.

Vi trummade på bra och föret helt okej. Glidet med trots att nästan inte är något kvar av det. Jag åkte utan större ansträngning och roade mig att trycka på i korta uppförsbackar. Sista lite brantare knäppande innan spårcentralen lyckades jag ta i så jag blev svimfärdig. Bra jobbat på ett par sekunder det.

Ska tilläggas att det gick ned en hallongrotta efter också.

Ni som hänger här vet ju att både jag Hasse gärna fikar. Mycket och ofta och framförallt efter cykelpass. Skidfika är lika gott det efter 20,5 km i spåret. Svettiga, rufsiga i håret och lite lätt illaluktande trängdes vi med skidturister på Linger Café på skalet. Damerna vid bordet bredvid hade delat på en flaska vitt och pudrade bokstavligt talat näsan innan de gick. Jag rättade till noppriga underställströjan.

Har sett att hopp-bilder är det nya på instagram. Vill vara inne, så jag hoppade lite, tvekar att lägga ut bilden på instagram. Får se, kände mig lite fånig.

Efter påfyllning åkte vi upp på Sportshopen vid Storhogna och stretade oss in i butiken. Här blåste det lite mer så att säga. 80kr fattigare men ett par kuddar rikare kunde jag hoppa lite i snöyran och sen fixa bra fungerande bindningar igen.

Så här ska det inte se ut. Den nedre är ny. 

Nu önskar jag mig lite mindre vind, hårda fina spår och solsken i morgon. Ett par timmar klassiskt torde trolla fram en grym form inför nästa helg. Orsa Ski marathon väntar. Hjälp.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: