• Home
  • /
  • Skidor
  • /
  • Pre-race Vasaloppet – klister, värmebölja och mitt startnummer

Pre-race Vasaloppet – klister, värmebölja och mitt startnummer


Pre-race. Jo men jag tror att jag startar i morgon även om jag känner att jag inte kommer att kunna åka så fort som jag skulle vilja. Om jag känner mig hängig i morgon avstår jag.
Skidparadis?

Det blir värmebölja i morgon. Uppemot fjolårets 10 plusgrader.  Med all säkerhet blir det grisföre. Å andra sidan är jag ju van det. De senaste två åren har ju varit en parodi på skidor.

Det är lite festligt. Jag tränar i vinterland, i fina spår, timme efter timme, mil efter mil för att åka mellan Sälen och Mora i något som med god fantasi kan klassas som fin skidåkning. Nu skulle jag ju åka skidor oavsett om jag inte står på start eller inte.

Det är något speciellt med vasalopp. 9 mil är långt. Det utmanar kroppen på ett sätt som jag älskar. Alla mentala dippar då allt känns hopplöst. En kropp som bara skriker åt mig att lägga mig ned och vila. För att sedan fyllas av energi av publik och medåkare. De sista kilometrarna innan mål när euforin kommer över en och jag vet att jag klarar det. Tröttheten efteråt. Den där som jag strävar efter.

Pigg? Ser väl ut som hundra år.

Vi har som alla år tidigare åkt in till Mora för att gå på mässan och hämta ut nummerlapp. Mindre folk än jag trodde det skulle vara. Inhandlat nödklister och druckit gratiskaffe. I fjol hade jag inte med mig rött klister och svor en och två gånger över att det. Nu är det med och med en tub universal. Skidorna är inlämnade på Team Sportia här i Rättvik. De är fantastiska på att ge bra glid. Det kommer att behövas.

Gott kaffe, fick en mössa och köpte klister. En bra dag.

Jag är proppmät och känner mig en julkorv. Ungefär som det ska vara. Och mer julkorvskänsla kommer efter middagen. Vet ni, det här nästan det värsta med långa lopp. All mat som ska ned och som får en att rulla fram. Eller känslan av det.

Min målbild höhö

Nu återstår bara att lägga fram allt som ska med. Hämta ut skidorna och sedan fundera på vad jag ska ha på mig. Skidjackan kommer att bli varm. Oroa mig lite för starten i morgon och att stavarna ska hålla hela första backen. Vill ni följa mig i morgon har ni mitt startnummer på bilden nedan. Gå in på Vasaloppets hemsida bara.

Första gången med gul nummerlapp!

Hej och hå. Det blir en lång dag på skidor i morgon. Mitt tidsmål tänker jag inte delge er i år. Det enda jag tänker säga är att jag ska försöka att slå min bästa tid på 7,35. Det blir en kamp det. Så glada tillrop mottages tacksamt 😉

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

3 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: