• Home
  • /
  • Skidor
  • /
  • Två åttor i SkiErg:en medan snön smälter bort 
åttor

Två åttor i SkiErg:en medan snön smälter bort 


Sju plusgrader i går. Varmt även i dag. Det har regnat och allt är bara så där slaskigt grått och skitigt ute. När jag åkte från Frösö Park i går var lägdorna nästan snöfria. Det är lite för tidigt.

Det sägs att det ska bli kallt igen. Jag hoppas det annars får Fristilens SkiErg gå varm sista veckorna innan Nordenskiöldsloppet. Som tur är är vädret mer stabilt i Storhogna. Det finns spår kvar där. Det gör det förvisso här just nu med men mina fulskidor är på vift.

Jag körde ett kortare pass i stakmaskinen i går kväll. 30 minuter med godbitarna ur mitt spinningpass i öronen. Två åtta-minutare precis under tröskelpuls. Motivationen att försöka pressa upp pulsen fanns inte i går. Det fick bli som det blev tänkte jag. Huvudsaken var att jag svettades lite.

Åttor är för övrigt en av mina favoritintervaller oavsett om det är trainer, cykel utomhus eller SkiErg. Åtta minuter är hanterbart. Det går inte att köra på max. Eller jag kan inte köra dem på max utan de funkar ypperligt som tröskelintervaller. Vanligtvis brukar jag göra 5 stycken med 3 minuters vila mellan varje åtta. Efteråt en skön känsla i kroppen utan att vara helt slut eller känna sig sliten. Mer av dessa kommer jag lägga in nu under vårkanten. Kanske provar jag dessa i löpningen också. Men först måste jag komma i gång igen. Lättare sagt än gjort.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: