• Home
 • /
 • Skidor
 • /
 • Svärfars nattvasakarta – 2 dagar kvar

Svärfars nattvasakarta – 2 dagar kvar

Jag hittade svärfars karta över fjolårets Nattvasa när jag kollade igenom bilder i telefonen. En karta han använde när han följde oss förra året. Han skrev noggrant in våra tider när vi passerade kontrollerna och antecknade våra förväntade tider. Det var mitt i natten men han var ändå uppe för att heja på oss. Så som han alltid gör och som för mig betyder så mycket.

Jag inser när jag tittar på våra tider att vi åkte riktigt fort förra året. Att tiderna var bra. Att vi gjorde en fantastisk Nattvasa trots att vår uppladdning inte var så bra. Precis som i år fick jag inte till träningen så som jag ville. Jag var krasslig veckan före och osäker i bussen upp till Sälen om en start var vettig. Jag var trött och seg till Evertsberg innan kroppen vaknade. Kände mig stapplig på skidorna och hittade inte flytet.

I dag två dagar före Nattvasan är det allt annat än perfekt känsla i kroppen. Det har gått troll i min uppladdning. Jag har inte tränat ordentligt på flera veckor. Jag har dragits med förkylning. I dag har jag ont i ena ögat och känner mig täppt långt in huvudet. Men jag tror aldrig jag har haft så välfyllda depåer i kroppen som nu. Jag har energi så att det räcker för flera Nattvasor och kroppen är skidsugen.

Vi kollar väderleksrapporter och funderar på om vi kommer att klara 9 mil i sträng kyla. Är oroliga för att loppet ska ställas in. Det kommer olika bud. Vi måste ordna med extra varma vantar och skoöverdrag till pjäxorna och jag ska köpa nässpray. Oavsett hur det blir så åker vi till Rättvik och vi kommer nog att stå på start. det brukar bli så. Och känns det riktigt dåligt under loppet kan man bryta. Det har jag gjort förut och världen rasade inte för det.

Men jag hoppas att svärfar får möjlighet att göra en ny karta att fylla i och ge oss efteråt. För det är ett fint minne. Finare än ett diplom!

 

4

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

 • Helena

  mars 1, 2018 at 15:08

  Såg nu att det blir av men oklart hur långt 🙂 för min del får de gärna korta ned den. Att åka så långt i sån kyla är faktiskt inte så roligt. men glad att ändå att det inte blir helt inställt!

  Svara

Kommentera

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: