• Home
  • /
  • Skidor
  • /
  • Underbara vårvinter och nya finstavar

Underbara vårvinter och nya finstavar

Jag har pepprat mitt instagramkonto med skidbilder i dag och en selife. Jag tänker peppra bloggen också. Bara så ni vet 😉 
Fick ett paket i från Craft häromdagen. Bland annat strumpor och detta pannband. Skönt och snyggt! Craft har lyckats med snygg design inför VM!

Vår femte årstid är här. Vårvintern. Kanske lite tidigt men ändå. Kalla nätter och varm sol på dagarna. Ju längre in i mars vi kommer ju varmare om dagarna blir det. Det ger massor av vårkänslor och en lyckokänsla av vi har stugan i fjällen. För det är just här i fjällen som man upplever vårvintern bäst. Tänk er solgrop eller fika mot varm stugvägg. Sakta men säkert blir ansiktet brunt och kroppen full av d-vitaminer. Jag skulle inte välja bort det här för något i världen. Det är en stor anledning till att jag stannar kvar här uppe i Jämtland. Tidiga cykelvårar i all ära men det här är livskvalitet.

Just livskvalitet var det mycket av i dag. Jag har längtat skidor i hårda spår och i sol. Det fick vi en överdos av i dag. Vi misslyckades dock med vallningen på förmiddagen. VR45 var ingen hit. Bakhalt runt  8:an på Katrina. Vi la på ett lager VR50, en lite varmare valla men det hjälpte inte. Vi bestämde oss för att åka hem efter 11 km och valla om och ta en fika. Hasse ringde sportshopen på Storhogna och de rekomenderade klister, enbart Start universal. Ungefär vad jag trodde i morse.

Skidporr.
Swoosh

Med lite ny energi i magen och klistrade skidor gjorde vi ett nytt försök. Och visst bet klistret fint. Fäste gör det hela lite lättare. Vi åkte anslutningen ned mot Vemdalsskalet. Distanstempo med fokus på njutning. Tänkte lite extra på diagonalen i uppförsbackarna och få till trycket i stakningen.  Jag känner att det fattas lite diagonalen i år. För mycket skejt kanske? Vi fick i hop ungefär 33 km i dag.

Kol ska det vara eller hur?

Så var det finstavar. Efter Orsa Skimarathon konstaterade Hasse att mina OneWay stavar inte var så styva. Jag har haft sedan 2012 när jag bytte från mina kassa instegsstavar. Tyckte väl själv att de har varit bra. Har inte haft något att jämföra med bortsett de Swix CT2 som jag lånade av Hasse och lyckades bryta av under julhelgen. Hans stavar var styva och fina.

Nu har jag turen att jag har en sambo och en svärfar som är både snälla och givmilda. I början av veckan kom Hasse hem med en avbruten Swixstav han fått på Intersport. En symbol för att jag skulle få en stav av honom och svärfar. Den andra staven skulle jag få stå för själv. Då kunde jag köpa en riktigt fin stav menade de på.
Hasse hade någon vecka innan fyndat Swix Star CT1 på Sporttjänst i stan. Modellen över sina klassiska stavar. Jag köpte detsamma!

Skillnad? Skiter björnen i skogen? Jisses säger jag bara. Bara viktskillnaden var stor. Inte för att mina OneWay varit så dåliga. De är kolfibrer till viss del. Swix:en helt i kolfibrer. Lätta och med mycket fin pendel. Det kändes framförallt i diagonalen. I stakningen kunde få ned all kraft i marken och det kändes som det gick lite fortare. Det som jag inte rikigt gillar ännu är kontrollremmarna. De är bra inte något om det med de jag har på mina gamla stavar gillar jag bättre. Men det är väl en vanesak skulle jag tro.
Nu är jag nojig över att bryta stavarna under vasaloppet. Håller de under första backen ska de väl hålla under hela loppet. Den som bryter mina stavar då får akta sig.

Distanspass ger lte utrymme för att fota skidbilder ala reklamblad..typ.

Vilken dag. Vilken underbar dag. I morgon säger vädret lite moln men samma fina temperatur. Vi ska skejta till Björnrike som vi pratat om hela vintern. Sen tar vi en afterski-fika på Solsidan uppe på Storhogna.
Nu väntar lite mello från Östersund. Jag gillar inte egentligen men sänds det hemifrån bör man väl se lite av det i alla fall.

Trevlig lördag till er!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: