Veckans andra pass

Den här veckan har jag än så länge lagt 2 timmar 46 minuter i ren träningstid till kontot. Visserligen var onsdagens fatbiketur lite längre med partier av att gå med cykel och inget som klockan reggade. Förra veckan var heller inget något att hänga i granen.

Det här är långt i från den uppladdning jag hade tänkt inför Nattvasan. Vanligtvis skulle jag släppa upp träningen nu till veckan. Låta träningen innan ge en boost. Jag skulle ha varit lite sliten i kroppen och längtat efter vila.

Jag längtar i stället efter att få ta i och känna mig stark. Känna att jag har lite surr i kroppen och måste hålla igen lite.

Kan säga att den känslan var långt borta i går under skidpasset vi gjorde. En decimeter nysnö och snöfall gjorde Torråsensslingan tung.

Vi åkte lugnt och fick ett bra teknikpass. Det krävs mycket balans när bädden inte är fin. Trots dåliga förhållanden var det ändå roligt. Det blir det med sällskap.

Men trots ett lågt tempo och 16 km kände jag trött och slut efteråt. Funderade på hur jag ska klara att åka nio mil.

Jag skulle ljuga om jag sa att jag känner mig lugn. Ljuga om jag sa att vila kan vara bra. För jag klättrar på väggarna och försöker tänka positiva tankar.

Men å andra sidan är jag piggare idag. Solen skiner ute och stiger temperaturen (22,5 minus för en stund sedan) en aning kanske jag kör lite Fatbike eller tar mtb:n på en lugn runda.

Så kanske skramlar jag i hop tre pass.

Kämpa Helena

3

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: