• Home
  • /
  • träning
  • /
  • Godnatt-yoga med Therése Furudal från yogastories

Godnatt-yoga med Therése Furudal från yogastories

Den första kvällen under Winter Workation i Åre för ett par veckor sedan fick vi prova på yin yoga. Therése Furudal från Yoga Stories skulle guida oss igenom godnatt-yoga som en sista punkt för kvällen. När jag såg schemat för helgen kändes det självklart att ta chansen att få prova något som jag aldrig skulle göra annars. Att få göra något som inte fokuserar på att bli svettig och trött utan mer på att andas och fokusera inåt på ett annat sätt. Något som jag borde ta mig tid till lite mer regelbundet.

Jag hade inga förväntningar inför passet. Ingen aning om vad som väntade i den fina yogasalen med utsikt över fjällen där jag tassade in i underställ och tjocksockor. Jag skulle bara följa med och ha sinnet öppet. Inte det lättaste med när man har rastlösa ben och svårt att helt slappna av.

Med matta, block och kuddar fick vi gå in i positioner som inte fokuserade på att tänja ut musklerna helt. Det var i stället fokus på ligament och att gå in i de olika positionerna till 70% av vad man skulle klara av. Med hjälp av kudden och blocken kunde vi justera utifrån våra förutsättningar för att inte sträcka ut för mycket och samtidigt känna att det var bekvämt. De olika positionerna var långa. 3 minuter vardera och jag blev allt sömnigare ju längre passet gick. Efteråt fylld av endorfiner så pass att jag inte kunde somna.

yoga

Jag har provat yoga förut. För många år och det som kallades Power yoga. Jag hade kommit över en gratis DVD-skiva och året var 2007. Jag bloggade väldigt kort om upplevelsen och vad jag kan läsa mig till tyckte jag att det var roligt. Jag var även i väg på Power yoga i grupp strax därefter men det kändes mest som en kamp att stå i för mig helt otänkbara positioner mer än att fokusera inåt och tänka på andningen. Jag har tänkt att ge den här formen av träning en chans. Så många gånger men har aldrig kommit mig för. Jag tror att det gör gott för en stel skid- och cykelkropp.

Men i bland är tröskeln hög och yogavärlden snårig.  Med sina många varianter och filosofier och i bland för flummigt för mig.  i bland. Men Therése fick mig att omvärdera mina egna föreställningar och det här gav mersmak.

Kanske du har något tips på yogaklipp på nätet som går fint att följa hemma för någon som inte är van? 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: