I dag var jag stark

Jag hade en ambition att styrketräna två gånger i veckan under vintern. Det har jag hållit i på ett bra sätt. Jag har till och med längtat efter passen. Tagit mig i väg tidigt på morgonen och följt det upplägg jag har. Det har inte varit lätt. Emellanåt tråkigt och jobbigt, framförallt att kliva upp så tidigt. Att cykla före frukost är en sak, att styrketräna en helt annan för mig. Men jag har fått till en vana. Så pass mycket att jag under ledigheten nere i stugan faktiskt längtade till gymmet. Till dagens pass.

I morse när klockan ringde strax efter fem hade jag knappt hunnit somna. Jag valde att prioritera sömn och i stället gå förbi gymmet efter jobbet. Jag packade väskan och gick på jobbet. Kunde ladda upp med bra energi under dagen och sedan gå bort på gamla Fristilen med en pigg känsla i kroppen.

Jag gjorde mina övningar och kunde lägga på tyngre vikter i dag. 10 repetioner av övningarna och jag kunde göra marklyften med bra och fin teknik och köra riktigt tunga benböj. Jag hade en bra känsla rakt igenom hela passet och det inte ofta det händer. Kanske var det att jag la passet på eftermiddagen som gjorde det idag eller så har jag helt blivit starkare och vant kroppen vid övningarna.

Eftersom det är en återhämtningsvecka med lite planerade pass passade jag på att köra en socialride på Zwift i kväll. En timme på låga watt i en grupp på nästan 370 stycken andra. Pack-grupperna brukar vara en uppvisning i samlad fin klunga men i kväll kändes det lite jojo-åkning och jag tappade motivationen på slutet och skickade meddelanden på messenger i stället för att cykla. Sådana här trainerpass är sällsynta nu när jag mest kör mina intervallpass men ett skönt avbrott bara för att få rulla ur ett par lite trötta ben efter gymmet. Häromdagen körde jag ett race i hopp om att peta upp min FTP en bit men insåg rätt snabbt att jag aldrig höjer mig på race. Jag ligger för mycket i klungan och får göra ett hederligt FTP-test inför nästa träningsperiod om en vecka. Så ska jag passa på att cykla lite fatbike. Det har snöat i stan nämligen!

Nu ska jag ta min starka kropp till sovrummet och försöka sova i kväll. Jag ser snart i kors.

3

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: