Veckans tema i Bloggar om Hälsa handlar om våra finaste träningsminnen den här sommaren. En fint tema nu när hösten börjar göra sig påmind och löven gulnar. Den här sommaren gick så fort. Så som alla somrar gör. Jag minns den som varm och solig. Med start i april i Spanien med korta cykelbyxor och tröja för att komma hem till Jämtland och mötas av försommar redan i maj. Visst har det regnat i bland men det är just en varm sommar som jag minns, som jag tänker låta vara det som sommaren 2016 har bjudit på.

img_4663

Jag har svårt att plocka ut ett sommarminne. Det finns så många. Kanske var det fjällturen tillsammans med Robin och Sandra som var en av de finaste? Vemdalsfjällen bjöd på högsommarvärme och vi brände oss. Cykelbrännan blev lite djupare och ojämnare. Det var torrt på de myrar som annars är blöta och cyklingen bara så där fin som den kan vara. Lunchpausen på fjället en av de bästa. Kvällen innan tog vi en kort runda till Samevistet, grillade utanför stugan, åt efterrätt och pratade om vinterturer på skidor till tända ljus. Turen mynnade ut i ett turtipsinlägg om du är vill läsa mer.

img_3965

Eller var det midnattscyklingen efter midsommar? När nätterna fortfarande var ljusa och gränsen mellan skymning och gryning bara var några minuter. När vi rullade från Badshusparken i stor klunga och fikade varm choklad vid en tjärn. När kossorna tittade efter oss när vi rullade utför mot Marieby till ljudet av grus under hjulen. När jag landade i sängen långt efter midnatt och hade grus i ögonen dagen efter. En tur som som var så svår att beskriva i ord och som sitter etsad i minnet som en av de finaste happyride:s någonsin. Om du vill läsa mer om den finns det inlägget här. 

träningsminne

Var det den där rundan i åskovädret som var den finaste? När jag fick ta skydd uppe vid Jakstugan medan åskan rullade mellan fjälltopparna. När jag fick prata bort en timme med en löpare som gjorde mig sällskap. När vi skrattade lite åt att vi inte hunnit så långt på vara respektive träningsrundor och troligen skulle åka raka vägen hem. När äpplet i väskan åts upp tidigare än jag tänkt och Hasses cykel levererade härlig utförsåkning medan himlen ljusnade och solen glittrade över Hovde.

träningsminne

Sista riktiga löppasset med bra känsla? När vi i början av juli testade Vemdalen Fjällmaratons sista sträcka och molnen var så mäktiga över fjällen. När jag kunde springa hela vägen upp till Björnrikestugan utan att stanna. För att sedan försiktigt tassa över fjället till Varggranstjärnen. När vi sa att vi skulle vara så trötta här i september och bara ha utför kvar. När pirret i magen över en stundande fjällmara gjorde sig påmind.  Kanske var det finaste träningsminnet i sommar? Jag tror det. Kanske av den enkla anledningen att jag kunde springa då. Att skadeproblemen låg i framtiden och jag oroade mig bara för hur trött jag skulle vara just där på platån innan tjärnen.

Vilket eller vilka är dina finaste minnen? Kan du inte berätta? Sprida lite sommarminnen vidare i din blogg eller i kommentarsfältet här? Kika gärna in hos Emma också som skriver om sina tre bästa träningspass. Gillar du löpning blir du inte besviken!

3

11 Comments

  1. Helena augusti 30, 2016 at 17:48

   Det var synd att du inte gjorde det.

   Reply
 1. Malin augusti 30, 2016 at 17:43

  De låter ju helt fantastiska allihop faktiskt! Vilken sommar 😊
  Malin recently posted…Så hur var sommaren?My Profile

  Reply
  1. Helena augusti 30, 2016 at 17:47

   Ja vilken sommar det har varit!! Men den gick lite för fort bara.

   Reply
 2. Maria augusti 30, 2016 at 19:57

  Oh wow, vilken sommar. Som du beskriver det känns det nästan som man upplevt det med dig. Skulle gärna förgyllt min sommar med mer av de upplevelserna 🙂
  Maria recently posted…Träning för livetMy Profile

  Reply
  1. Helena augusti 30, 2016 at 21:40

   Och det är bara ett litet axplock av allt det fina som sommaren bjudit på. Vad roligt (lät som helt fel ord men äsch) att orden fick den effekten!

   Reply
 3. Ida augusti 31, 2016 at 12:43

  Jag minns också sommaren som varm. Och vilken sommar du haft. Jag blir sugen på fjällsemester när jag läser ditt inlägg!
  Ida recently posted…Viktnedgång utan dieter och bantningMy Profile

  Reply
 4. Helena augusti 31, 2016 at 18:05

  Den har varit fin, du får planera in en sådan nästa sommar! 🙂

  Reply
 5. Sara Borg september 1, 2016 at 07:05

  Men du, vilken härlig sommar! Det där blir ett bra inlägg att plocka fram en sådan där dag då livet känns lite tungt och en behöver något som piggar upp. Typ där i januarimörkret nångång… 🙂
  Sara Borg recently posted…Höstlistan 2016My Profile

  Reply
  1. Helena Enqvist september 1, 2016 at 08:38

   Helt underbar. Känns som jag bara cyklat i kortkort (vilket iof stämmer eftersom benen är brunare än annars) och inte behövt tvätta cykeln något. Fått så mycket frisk luft att det räcker till typ…januari 😉

   Reply
 6. Pingback: Sommarens finaste träningsminnen – Bloggar om hälsa

Lämna gärna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.