Bikingdalarna -igen!

Vi har cyklat lite i dag med! Anledningen till att Cissi tog med sig cykeln var ju just att köra lite i jarlsspåren. Jag hade sett framemot att visa Cissi hur fin 9km-slingan är. Tänkte också dela med mig ett av mina finaste turtips. Så har ni vägarna förbi Rättvik passa på att prova slingan!

Så med lite trötta och sega kroppar hos alla tre begav vi oss upp till Jarlsstugan där en del av  bikingdalarnas rundor utgår. Än så länge finns en blå runda på 6km som är lätt och så den röda vi åkte i dag som klassas som medelsvår. Det är välmarkerat så det ska inte vara så svårt att hitta rätt! Följ blåa eller röda skyltar bara och var lite extra uppmärksamma i delningar.

Slingan innehåller det mesta, som långa sandbackar, rötter och till broar och lite naturliga hinder. Några pulshöjande backar finns! Både utgör och uppför.

Finast är tallmostigarna som utmärker området kring Jarlsstugan och som gör Rättviks egna långlopp Mörksuggan så fin!


Slingan passerar Enån vid ett par tillfällen och som bjuder på fina vyer och lite lummig tajt stig! Myggen får man på köpet, bara att gilla läget.

När Cissi fick höra att det finns bäver där ville hon snabbt i väg (?) Stadsbarn?

Slingans sista 3km går på Lilla Mörksuggejaktens bana. Cissi fick lite försmak på vad som väntar henne om ett par veckor. Hon gillade det!

Posering så klart! Här vi gokartbanan. Nöjda famlijemedlemmar, teamCube kom vi fram till!

När man väl har kommit tillbaka till Jarlsstugan passar det fint att rulla ned på torget och äta Rättviksglass!

Som sagt, prova när ni har vägarna förbi! Jag har svårt att tro att ni skulle bli missnöjda 🙂

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: