• Home
  • /
  • dalarna
  • /
  • Turtips mtb – 13 km slingan vid IK Jarl

Turtips mtb – 13 km slingan vid IK Jarl

Om du har åkt dig trött på Biking Dalarna-lederna i Rättvik tycker jag du ska prova det 13 km-spår som finns i Jarlskogen. Eller du behöver inte vara trött på det andra för att prova detta.

En av alla härliga utförslöpor på bred fin tallmoväg.

En teknisk enkel slinga som har utmaningen i kuperingen i stället. Inga stora eller långa backar men spåret välver sig fram genom skogen. Upp och ned och hit och dit. Ett av mina favoritspår som jag gärna passar på att köra så fort jag kan!

Du startar upp vid Jarlsstugan och följer de gula fyrkanterna hela vägen. Spåret är en sommarled och inte skidspår på vintern. Säkert en populär slinga för löpare.

Enkelt att hitta, skyltningen är bra!

Slingan är varierad, bred tallmostig som utmärker området runt Jarlstugan blandat med fin singeltrack genom tallskogen. Lite sandvägar och helt fritt från grus/asfaltsväg. Det finns lite rötter men absolut inte något som är speciellt svårt. Slingan har nog de finaste stigarna i området. Släta och snabba.

En av alla underbara singeltracks!

Här är det lätt att bli lyrisk.

Missa inte denna lilla fina pärla till snabb och rolig slinga! Du kommer inte bli besviken, det lovar jag!

Fler turtips hittar du här!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: