Fredagsgott- surdegspizza

Jo jag bakar fortfarande även om jag inte uppdaterat bakbloggen på hundra år eller spammat instagram med bakbilder.

Återupplivade min surdeg häromdagen och den växte sig stark och fin. Nu när jag återvänt till livet och känner mig riktigt bra tänkte jag liksom fira in helgen på ett gott sätt. Surdegspizza.

Det är mycket godare än vad det kanske låter -jag lovar.

Det är lite tidskrävande att göra egen deg men har man bara en färdig pigg surdeg är det inte så stor arbetsinsats. Oavsett om man väljer att göra pizzabotten på surdeg eller vanlig jäst är det så värt besväret jämfört med färdig pizzadeg eller sconesmix.

Våra bakades på rågsurdeg och toppades i sin enkelhet med mozarella, egengjord tomatås och körsbärstomater.


Slängde över färsk basilika när pizzorna kom ut ur ugnen. Mer än så behövs inte, jo ett glas vitt vin till.

Fredagsgott och en bra start på helgen. I morgonbitti flyger vi till Stockholm för en helg full av shopping. Eller snarare tonåringen i huset ska shoppa loss vi andra två får snällt tassa efter.

Får väl se vad jag lyckas klämma fram i #cykelblogg100-anda under helgen.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: