Grand Fondo 5 -check

Stämplade ut vid två idag. Pepp på 13 mil. Pepp på att fixa stravautmaningen Grand Fondo 5. 13 mil innan 31 maj. For i väg i lite regnstänk och en oro över att jag skulle gå tom på energi. Blev så mätt efter 10-fikat att jag inte fick mig mycket av lunchen. Hade laddat fickorna med tre gel och 40kr i nödfall om jag fick bli tvungen att stanna någonstans.

Till Åsarna hade jag inte motvind denna gång. En skön sida-med som gjorde att jag lite otaktiskt tryckte på ordentligt de 7 första milen och snittade långt över 30 km/h. Sen blev det bra jäkla jobbigt över Klövsjöberget och upp mot Vemdalsskalet.


Nåväl jag var vid gott mod och hade beställt lite draghjälp och fick det i ett par km.


Sen tuggade jag asfalt i min ensamhet. Det blev bara 101 km vid infarten till stugan så jag stretade på i motvind till skalet och vilade i medvinden ned mot Torrvallen och körde fram och tillbaka på rakan nedan. Jag var helt slut, krampkänningar i höger lår och hungrig som en varg. Energin räckte inte.


Nöjd kunde jag rulla in vid stugan med 131 km och en rulltid på 4 timmar och 55 minuter. 5 minuter mer reggade Stravappen. Vila för att fota typ!


Nu ska jag bara tagga till för mer cykling i morgon. Nu bara njuta av ett bra jobb och skönt avslut på helgen. Jag är ju trots allt blåblodig efter en av mina klättringar i dag.


Alltså Strava är ju hur kul som helst!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: