Hur tänkte de nu cykelvasan?

Nu sket nog cykelvasans arrangörer i det blåa skåpet.

Jag har ångrat mig över att jag inte anmälde mig till tävlingsklass i cykelvasan. Nu i efterhand har det nog inte gjort så mycket eftersom jag troligtvis inte fått starta i tävlingsklass.

Varför? Läs dessa bra blogginlägg!

Lisa Ströms på osportsligt

Elna Dahlstrands inlägg

Och till sist Sofias inlägg på uppochhoppa

Jag är skitförbannad just nu. Dåligt dåligt.

Location:Patrons väg,Mora,Sverige

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

 • hagliden

  juli 28, 2012 at 10:42

  Nu har dom verkligen lyckats göra allting helfel! Man kan ju förstå att det bara är tre startled med tävlingklasser och att man behöver ha seeding på under 30% men varför seedas damerna efter herrarnas tid helt plötsligt? Borde väll vara samma regler som för alla andra långlopp?
  Det dom gjort nu är iaf helt ologiskt, jag har skickat ett ganska långt mail till arrangörerna där jag påpekar detta och föreslår ändring till nästa år. Det borde du också göra, kanske ger resultat, många bäckar små.

  Lycka till imorgon på Engelbrektsturen btw, vi lär väll kanske ses vid starten 😉

  // Olof

  Svara
 • admin

  juli 28, 2012 at 11:09

  Ja det är riktigt ologiskt, och absolut förstår man att det behövs när det är så få startled. Jag tror att fler startled hade löst detta, likt långloppen men en sistafålla för de som är långsammast. Det funkar ju annars. Helt förståeligt är också att det blir galet med långsammare cyklister tillsammans m snabba oavsett kön. Inget konstigt med det, jag kände ju själv hur galet det blev på suggan när jag stod i fålla två.
  Men seedningsreglerna bör ses över för hur det än är skiljer det ju mellan tjejer och killar.
  Henrik Öijer skrev ett bra inlägg här om detta, många bra poänger http://oijer.blogspot.se/2012/07/seedning-cykelvasan.html

  Jag ska mejla dem, tror som du att det går att bidra till lite förändring!

  Och lycka till själv, har en känsla att du kommer att höra ett grymt lopp i morrn! Det hoppas jag att vi gör:)

  Svara

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: