SkitbenI går var jag så trött att jag hade problem att hålla mig upprätt, på riktigt. Det kändes som jag hade ett enda långt blodtrycksfall. Ni vet den där yrsliga känslan. I stället för de planerade backintervallerna blev i stället glass i soffan.

I dag var jag mycket piggare, inte ett spår av gårdagen. Träning allstå. Kändes jättefint till jag satte mig på cykeln. Inget stämde. Eller vi säger så här, jag var bra så länge jag inte behövde trampa. Där jag vanligtvis flyter över stöket fastnade jag och benen orkade inte ta sig uppför. Ramlade in ett träd och rev mig. En vanlig dag hade jag inte reflekterat att det gjorde ont. I kväll ville jag bara lägga mig ned i blåbärsriset och gråta. skitben.skitkropp.skitpass.

När det går ont är det så lätt att låta alla negativa tankar ta över. Hur tung kroppen känns, hur klen jag blivit och för första gången hade jag lust att kliva av cuben och sparka på den, sälja den och sluta cykla. Att ens tänka på att köra en trevlig liten tävling till helgen kändes fånigt, ännu mer skrattretande att försöka ta mig igenom Bockstensturen nästa helg. Det är egentligen jättelöjligt ju, alla har vi ju dåliga dagar och alla träningspass kan inte gå bra. Det kommer alltid motgångar. 

När motgångarna kommer är det skönt att få lite pepp som nu i kväll, tack! Och så en påminnelse från Elna. Ja just, jag kommenterade en av hennes instagrambilder med att skitben dagen innan är tecken på kanonben. I bland är det lättare att peppa andra än sig själv, vara klok men glömma bort det.

Nä nu ska jag sluta gnälla, ta och kravla mig i säng och lägga tisdagen bakom mig. För det där med skitben och kanonben borde väl gälla ett par dagar innen också?

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

3 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: