Vemdalen har cykelpotential

Vemdalen och Vemdalsskalet inte bara en grym skidort. Området har även stor cykelpotential.


Efter frukost idag gav vi oss ut på en stigletartur. Det är så kul att få utforska ett helt nytt område som vi kan cykla så ofta vi vill framöver. Just nu är nästan allt en aha-oj så fint-nämen-en stig! Lite har vi utforskat men det finns så otroligt mycket mer.


I påskas cyklade vi från Vemdalen och över fjället till Vargen. Då fick vi leda cyklarna i djup snö. I dag tog vi oss an vargen från vemdalsskalet för att se om snön var borta. Jodå! Det var fullt cykelbart och grymt rolig nedförsåkning till Ol-Måns.


Hasse förevigade utsikten och min ryggtavla innan vi susade ned. Där nere hittade vi en naturstig, Kvarnstigen. Egentligen en vandringsstig men det funkade fint att cykla även om det bitvis var lite push-bike och rejält tekniskt. Perfekt för mig som lär mig Fujin och jag fick mycket självförtroende. Det känns bara bättre och bättre. Vissa partier av rundan gav gåshud. Fin slingrande och flowig stig.


Efter ett glasstopp på macken i Vemdalen (ni fattar det var ingen cykla-fort-tur idag) tog vi landsvägen tillbaka till Skalet och gamla landsvägen förbi Vargen. Det innebar ju att cykla upp för backen mot Skalet. Kan ju säga att det sved rejält i mina trötta lår de där 16 minuterna det tog att komna upp. Benen är trötta efter gårdagens 13-milare. Men jag kapade min förra tid och kom upp 25 sekunder före Hasse. Alltid nåt!


Summerar en fantastiskt fin tur i sadeln. Många fina stigar och riktigt bra teknikträning.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: