Att förlänga semesterkänslan

Även om jag jobbar för fullt och mina fyra veckor rann i väg försöker jag ändå hålla lite liv i semesterkänslan så gott det går. Enkla små saker som ger lite andrum och saker för att ta tillvara på lite av den värmen som kommer och går. Att det innebär att jag inte riktigt kommer i säng i bra tid utan blir trött runt midnatt och är ganska mör på jobbet dagen efter är en annan femma. Det är lite svårt att sova när Hasse är vaken och uppe, han som fortfarande har semester.

Jag tänker att det är lika viktigt att sakta komma i gång efter semestern som det är att försöka varva ned innan. Det är lätt att stressa in i sina semesterveckor när allt ska göras färdigt innan och planerna inför ledigheten är många. Det tar ju några dagar att varva ned. Det är också lika lätt att snabbt komma in i vardagen och tempot på jobbet och bara köra på och sedan däcka på soffan hemma sedan.

I går bestämde jag en lunchdejt på cykel tillsammans med Hasse. Ett sätt att komma utanför kontorets väggar och kvava luften. Ett sätt att rensa tankarna och samla lite ny energi. I dag när det var runt 20 grader varmt och kvavt och instängd på kontoret skickade jag i väg ett SMS till Hasse. Om att ta en lunch tillsammans. Köpa en plocksallad på affären och gå ned till sjön. Jag jobbar bara ett stenkast i från. Sagt och gjort och vi satt en lång stund innan jag med lite ny energi kunde gå tillbaka till jobbet.

Varför sitta inne i en inte så upplyftande matsal när det är lika enkelt att ta med lunchen ut. Lunchrast ska en ju ha oavsett. I morgon förläggs lunchen på stråket. Nu fövandlas hela badhusparken till resturanggata och Yran står för dörren. Det är liv och rörelse i hamnen och något som hör sommaren till.

Var äter du din lunch? Passar du på att förlänga semesterkänslan lite och nyttjar sommaren även om du jobbar?

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

3 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: