Bloggsvepet

bloggsvepet2

Det är vinter! Det är skidsäsong! Som ni läste i går har jag gjort skidpremiär och dagen har också ängats åt att åka skidor. Bara för att det var så vackert i spåret på Storhogna blev ett pass före lunch och ett efter. Jag skulle kunna peppra er och min instagram med högvis av snöbilder.  Jag är lycklig just nu. Så där lycklig jag blir av vintern. Bloggsvepetbilden får vara kvar som den är den här veckan. Så kanske det dyker upp en vintrigare till nästa vecka.

Den här veckan får tips kring Facebooksgrupper ta lite större plats och instagramtipset har Vemdalenanknytning. Om ni vill får ni gärna tipsa mig om bra instagramkonton att kika lite extra på. Jag älskar konton som anknyter till naturen så ös på bara!

  • Katja tipsade i veckan om många bra cykelgrupper på Facebook. Självfallet ett stort fokus på cross eftersom Katja är grym på det. Gruppen vintercyklister är jag själv med i och blev påminnd om att den tiden snart är här. Grupper på Facebook är trevligt. Dels för att hämta ny inspiration, få svar på frågor och diskutera allt som hör till. Östersunds egen Happyride-grupp är ett exempel på en guldgruva av cykelnörderi, högt som lågt. Jag passar på att tipsa om den för er som bor i trakterna kring Östersund och slänger även in gruppen Fugelsta stigbyggare. Fugelsta är ett eldorado av handbyggda stigar.  Andra bra Facebookgrupper att kika lite extra på är Fatbike Sweden om du har cykel med feta däck eller bara vill få din feed fylld av sådana.
  • Elin Häggberg skrev ett bra inlägg om hur man tar betalt som frilans. Att kunna se sitt värde, sin kompetens och hur man vässar erbjudande. Ett inlägg att spara på för alla som bloggar och gör/vill göra samarbeten. På samma tema om att ta betalt och också våga tro på sig själv är inlägget som Johanna skrev i början av veckan lika läsvärt.
  • Mattips hör bloggsvepet till. Via en länk om biskvier i långpanna (som jag ska baka någongång! hittade jag bloggen Matplatsen som drivs av Victoria. En fin blogg som jag bokmärkte. Hennes inlägg om om en veckomatsedel med recept var perfekt! Vad sägs om krämig potatis- och purjolökssoppa eller fläskkarré med asiatisk kålsallad? Matsedlar är något vi borde bli bättre på hemma oss.
  • Veckans instagramtips är kontot Vemdalenfoto. Bakom står det står den duktiga fotografen Karl Vertergård och hans bilder är ruskigt fina. Nu under mässan Logde och Lya passade vi på att gå förbi Skalets inredning där han säljer sina alster för att få se en del av fotografierna tryckta på canvas. Ett julklappstips kanske? I hans feed finns en bil på en ren som var magisk i att se i större format!

screen-shot-2016-11-06-at-17-16-51

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: