Bloggsvepet

img_7049

Det är dags för det tolfte Bloggsvepet. Sista söndagen innan första advent. Det märks i sociala medier att julen är på intågande. Julkalendrar, juliga recept och annat som hör julen till. Tiden rinner i väg lite för fort tycker jag. Det känns som det inte var så längesedan det var sommar. Kanske för att snön kom så fort. Hösten uteblev på något vis. Vi har fortfarande mycket snö och i och med att vinterstudion och skidtävlingarna drog igång nu i helgen är det vinter på riktigt.

Veckans svep, från spinning till jul med Ernst. Varsogoda!

  • Jessica Clarén skrev häromdagen ett inlägg om spinning, om hur gamla fördomar eller föreställningar om träningsformen lever kvar. Och hur många ratar det trots att det faktiskt är bra träning även för ”rena” cyklister.  Jessica skrev bland annat detta ”Det alla som dömer ut inomhuscykling glömmer, är att det händer saker över tid, med allt. På gott och ont, i det här fallet mestadels bara positivt. Och ärligt,  om man kan sitta inne vintertid på en trainer, kan man även göra det i en cykelsal. Allt handlar i slutändan om träningsupplägg och träningseffekt. Och då med andra ord hur skicklig instruktören är att bygga klasser som kan adapteras på den vitt skilda cykeldeltagaren och hur duktig cyklisten själv är på att förstå olika upplägg och värdera dem rätt.”
    Det jag är rädd för att spinningen så småningom kommer att försvinna allt mer, till förmån för andra träningsformer på gymmet eller övergå allt mer till intruktörslösa pass, mer med storbild och förinspelade pass. En tråkig utveckling helt klart och som jag sett på nära håll när det gym jag jobbade på förut tog bort spinningen eftersom den inte längre drog deltagare eller inte längre passade in i utbudet längre.
  • Träningens tio budord skrev cyklisten Henrik Giaretta om i veckan. 10 saker som är grundens i hans träningsplanering och strävan efter att utvecklas. Det är 10 bra punkter som egentligen inte enbart är tänkvärda för cyklister utan kan appliceras på vilken träningsform som helst. Den tionde punkten fångade träningen så bra, att det vara roligt och att man ska njuta av det gör man gör.
  • Att träning ska vara roligt i grunden och vad som motiverar en till att ge sig ut de där dagarna när det tar emot pratade Anna Haag och Emil Jönsson om i sin podd. Visserligen inte veckans avsnitt men jag lyssande på den i bilen i onsdags. Anna Haag menade på motivatorn för att ge sig ut är att drivkraften att vilja vara sitt bästa under tävlingssäsong. Att få nå målen som hon satt upp. Emil svarade lite som Emil gör, att han inte visste. Nu är jag inte elitsatsande på långa vägar men kan känna mig igen mig i hur Anna funderar kring vad ger driv. Vad som gör att jag ger mig ut när det är mörkt och kallt, tar mig igenom hårda intervaller och kämpar med utveckla min teknik.
  • Eftersom många har julkänslor och det blev mycket jul i mitt kommentarsfält efter förra Bloggsvepet tänkte jag tipsa om lite mer jul. Kanske  i ett försök att själv få julstämning. Det är nämligen så att jag bestämt mig för att gilla julen i år och inte bara räkna ned till mellandagarna.Bästa sättet (?) är väl att frossa i Ernst. Får man inte julkänsla då är det kört. Nu är det inte ett blogginlägg jag länkar till utan helt enkelt Köket.se men vad tusan det är juliga recpet i överflöd. Jag gillade Ernst mycket till det avsnitt när han kokade glögg och sedan badade i julkryddorna. Där någonstans gick det lite för långt faktiskt.
  • Erika Lauri som driver bloggen Reach Your Goal bjöd i veckan på ett träningsprogram med mycket hopp och studs. Garanterat pulshöjande och helt utan vikter. Ett upplägg jag ska prova till veckan. Min egen styrketräning är fortfarande haltande och jag måste rycka upp den för att klara av en skidsäsong. Någon mer som känner igen sig?
1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: