Bloggsvepet

Årets sista Bloggsvep. Ett bloggsvep som skulle sträcka sig ett par vekor under hösten men som fått fin respons av er läsare att jag valde att skriva vidare. Att varje söndag sammanställa en länklista till bra inlägg under veckan som gått har varit roligt. Jag själv har hittat många nya bloggare som skriver riktigt bra och fått läsa massa bra inlägg under de här 17 veckorna som Bloggsvepet funnits. Det finns självklart många bra bloggar som inte fått utrymme här. I internetbruset gömmer sig små pärlor. Jag hoppas att även ni har fått några nya guldkorn att upptäcka, lite inspiration och en del Instagramkonton att följa. Det har varit min ambition under hösten.
Nästa söndag är det 2017. Ett nytt år som väntar bara några dygn framåt. Ett år som jag ser framemot. Bloggsvepet kommer att få leva kvar även under vintern och nästa bloggsvep blir lite annorlunda. Mer än så säger jag inte.

Att det bloggas mindre runt jul är inte så konstigt. Jag själv läser färre bloggar och de inlägg som kommer ut är ofta enkla korta men inte sämre för det. Nu när julen snart (och ängtligen för min del) är över, för så känner jag blir det inget julrelaterat den här gången.

 • I början av veckan dök det upp ett inlägg från en bloggaren Ulrika Larsson på tidningen Outside där rubriken direkt fångade mitt intresse. ”Att vara där ingen annan är och älska det”. Jag sparade direkt länken på Facebook och läste så fort jag hade tid. Ett inlägg som jag läste en gång till och en gång till.

  Vetskapen om att ingen annan var där just jag var i det ögonblicket, gav mig både fjärilar i magen och en lätt ångest om vartannat. Om jag skriker nu – vem hör mig då?

  Jag är mörkrädd men samtidigt gillar jag att vara alldeles själv, där ingen är. Jag paddlar inte kajak i 66 dagar och har som tur var inte råkat ut för det som Ulrika gjorde och la grunden till hennes rädsla. Men jag njuter av att våga åka skidor med pannlampa i min ensamhet. Men tänker i bland precis det som Ulrika skriver, om att ingen skulle höra mig skrika. Jag skulle vilja våga så mycket mer och jobbar på det. Att övervinna mörkerrädslan.

 • Sugen på att börja springa trail? Det är ruskigt roligt och är lika mycket träning som upplevelse enligt mitt tycke. Malin som har bloggen ”Rund är också en form” delade med sig av sina 10 bästa tips. En punkt, att man går uppför tyckte jag var bra. För så är det, man tjänar inget på att springa just då! In och läs och inspireras, det är inte svårt att komma i gång och du kommer inte att ångra dig.
 • Många bloggade om enkla träningspass att utföra hemma under den här veckan, däribland jag. Clara Toll delade med sig av julaftonsträning på ett mycket pedagogiskt sätt. Bara bilder! Så känner du för att köra några enkla men effektiva övningar i mellandagarna ska du kika in hos henne!
 • Ett mycket starkt inlägg om en sak som det talas om så lite är Elnas inlägg som hon publicerade i söndags ”En elegi till alla sorger den här hösten handlat om”.  Om sorgen att mista ett ofött barn och om att gå vidare. Jag grät när jag läste det, för den styrkan som Elna och hennes sambo har. För hur det kan bli och för hur mycket man längtar efter ett barn. Den respons som Elna fick är lika fin den med, fin för hur många som delade med sig av sina berättelser.
 • Veckans Instagramtips kan vara lite partiskt men jag vill så gärna tipsa om min sambos Hasses konto. En fin blandning av träning, vardagsliv och framförallt riktigt fina naturbilder. Så ge honom en följning!

Till sist. Tack för att ni läser, att ni kommenterar och den fina feedback jag fått på Bloggsvepet! Kanske har du någon blogg, ett inlägg som du vill ska lyftas, ett instagramkonto eller en pod så skicka ett mejl på kontakt(at)helenaenqvist.se eller lämna en kommentar. 

4
Share

2 Kommentarer

 1. Uppskattar också ditt ”bloggsvep”. Bra upplägg tycker jag! 🙂
  Och tack för länkkärleken. <3

  Kram M
  Trail & Inspiration recently posted…Springa på julafton!My Profile

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge