Vi är precis hemkomna från en fin helg i Tänndalen. Mycket mat, trevligt sällskap och bra skidåkning. Det sistnämnda har jag inte haft på länge. Det har varit tungt och små förkylningskänningar har grusat en träningsplan. Men vila ger som bekant i bland superkompensation!

Veckan har rullat på. Dagarna blir ljusa och det märks att vi går mot vårvintern. Den som kommer att bli lång i år med tanke på hur mycket snö vi har. Tinar stigarna fram till midsommar tänkte jag häromdagen. För det blir ingen tidig stigpremiär så mycket är sant. Men än det är vinter och den tänker jag njuta av! OS på tv:n, om några veckor Nattvasan och mycket tid att åka skidor.

Veckans svep det kommer här;

 • På tal om att åka skidor skrev Elna Dahlstrand ett skönt inlägg i veckan, ”Men jag gör väl mitt eget jävla skidspår”. Rediga skidåkare spårar själv får vi veta av Elna. Riktigt där är inte jag ännu. Jag är lite bekväm och kan lacka ur om det driver igen lite i skidspåren.
 • Jag hittade en trevlig friluftsblogg som har stort fokus på barn och uteliv. Senaste inlägget handlade om att sova ute med barn i januari. Jag tror på att ta med sina barn ut. Från att de är små. Det är inte så krångligt och det behövs inte så mycket för att det ska bli ett äventyr. Det fröet man sår när de är barn blommar förhopppningsvis ut senare i livet och de tar med sig friluftslivet vidare. Så gjorde jag när min dotter var liten. I vilket fall som helst är bloggen Reldin adventure riktigt läsvärd
 • Den här tiden på året brukar jag scanna nätet efter cykelställen att cykla på. I de allra flesta fallen bara för att drömma mig bort och anteckna i min analoga bucketlist. För vem vet kanske någon dag tänker jag. Det finns så oerhört mycket att upptäcka, både på nära håll och längre bort. En av de platserna som jag läst mycket om och drömt mig bort till är Skottland. Nu senast läste jag en artikel om cyklingen där och fastnade länge vid bilderna. Jag vill dit. Nu. Eller i alla fall någon gång i livet.
 • Så här i OS-tider tänkte jag tipsa om Helt Ramm. Skön lite nördig skidhumor som jag gillar. Klippet finns här på Facecook.
 • Sofia Bjursjöö:s inlägg ”Välj som du bara lever en gång” är tänkvärt. Om att våga, utvecklas och göra det som man verkligen vill. Sofia tar det stora och häftiga steget att flytta till Åre med familjen. Varför ska man egentligen tveka att göra saker? Kanske är den meningen något som jag själv ska tänka lite mer på. Våga. Jag lever bara en gång!
4

3 Comments

 1. Sofia på uppochhoppa februari 12, 2018 at 08:40

  Härligt svep Helena, tack för tips och en sådan ära att vara med på listan!

  Reply
 2. Elna - cykellycka, mjölksyra & äventyr februari 12, 2018 at 19:53

  Åh, får jag vara med i svepet igen, tänk – jag blir så glad varje gång. Och vet du – jag är också bekväm, det var nästan att det inte blev skidåkning för jag vill åka i fina spår. Men det gick ju bra att göra som morfar och dra egna spår.
  Elna – cykellycka, mjölksyra & äventyr recently posted…Cykelpodd med Elna & Helena #3 ute nu!My Profile

  Reply
 3. Helena februari 15, 2018 at 13:41

  Vad roligt att du blev det 🙂
  men du gjorde ändå egna!

  Reply

Lämna gärna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge