Bloggsvepet

Vasaloppsveckan är över. En vecka när det inte varit snöbrist i vasaloppsspåret. Däremot har det var kyligt. Något som knäckte mig i fredags. Jag är inte bitter, inte sur eller ångrar mig särskilt mycket. Trots allt. Visst hade det varit fint att gå i mål men i bland går det inte. Att i stället lyssna på kroppen var nog det bästa jag kunde göra där och då. I stället har jag gläds åt mina vänners fina lopp under veckan. En liten festlig upplevlse på start var att stå bredvid en kollega från jobbet. Magnus och jag skrattade lite åt det faktum att bland så många startande så stod vi bredvid varandra på start. Hur stora är oddsen för det? Magnus och han teamkompis gick i mål, så gjorde även Erika och hennes bror. Erika som ramlade efter 2 mil och gjorde illa svanskotan och som sedan fick problem med ögat. Pannben har den tjejen verkligen. Men nu är Vasaloppet över och jag ser framemot helgen och förhoppningsvis en start i Nalovardo Fatbike Race. Det blev nämligen ett omtag i den här envisa förkylningskänslan som inte vill ge sig. Men blir jag pigg ska det bli spännande att se om det går att få fart på fatbiken!

Så till veckans svep;

 • Elin Junzell skrev i veckan ett fint inlägg om snöskovandring i Linsell. En by strax bortom Lofsdalen. En by som jag själv bara passerat i raden av byar. Snöskovandring är riktigt roligt och ett bra sätt att komma ut i naturen på och som Elin gjorde – ett perfekt familjeäventyr. Inlägget väckte en lust att stanna till i den där Härjedalsbyn nästa gång. Se lite mer än landsvägen och husen! Tack Elin!
 • Kanske det skönaste receptet just nu. Isglass mot halsont. Glass är bra, det vet alla som är lite krassliga. Addera ingefära och citron och det är rena hälsokosten. Fridas bakblogg bjuder på just ett sånt recept. Perfekt så här i förkylningstider.
 • Ni som lyssnade på Elnas och mitt poddavsnitt om alternativ träning kanske minns att vi pratade oss varma kring skidåkning som bra komplement till cyklingen vintertid? Att det är många cyklister som åker skidor? Det är inte bara vi motionärer som gör det utan även de svenska proffsen. Veckans racereport kommer från ingen mindre än Emil Lindgren som körde Vasaloppet i söndags. På en grym tid. Han är makalös. Dessutom på ett par låneskidor han plockade ut och med en stafettvasa i benen två dagar före det stora loppet. Hatten av Emil!
 • Det var längesedan jag tipsade om Instakonton. Så här kommer ett. Min vän och kollega Sofie bakar, står på händer, kör crossfit och åkte alldeles nyss ett Vasalopp. Hennes konto är skön blandning av vardagsliv och träning. Sånt som jag gillar mycket! Så in och gilla leijonberg.
2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

One Comment

 • Aktivfamilj.se

  mars 7, 2018 at 16:39

  Ja, tänk så mycket som finns bakom dessa små byskyltar 😍 Linsell överraskade med flera outforskade vålar, längtar nästan tills i sommar för att fortsätta upptäcka detta område 😇

  Svara

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: