Bloggsvepet

Förra veckan utgick bloggsvepet men är tillbaka den här veckan än om en dag försent. I det förra bloggsvepet hade vi gått in i april och kvällarna var ljusa. Då låg fortfarande snön djup. Jag hade äntligen kommit i gång med träningen och det surrade av cykling i mina sociala flöden. Nu två veckor senare har jag lagt en bra träningsperiod bakom mig. Utan bakslag och sakta men säkert med en bra känsla i kroppen. I går körde jag ett intervallpass, det första på mycket länge. Jag var inte lika stark som förra våren och benen kändes lite sega. Men trots det körde jag lite snabbare på några backar och kände att det finns något att bygga vidare på. På kvällen rullade jag en lugn landsvägsrunda med låg puls och kunde klappa mig på axeln som inte körde för hårt.

Nu börjar det även likna vår här uppe hos oss. Det regnar i dag och det tar effektivt på snön. Kanske väntar stigcykling om någon vecka? Jag hoppas verkligen det. Tills vidare njuter jag av alla andras fina bilder från turer och väntar spänt på att få läsa olika racereports från alla mtb-lopp som snart drar i gång medan jag själv funderar på hur min tävlingssäsong ska se ut. Lite sent att börja planera den nu men det blir som det blir!

Så till över till svepet

 • Jag börjar med en racereport från Johan Lindkvist som körde sin första XCO-tävling i helgen. Det var Johans första mtb-tävling och han gjorde riktigt bra i från sig. XCO lockar mig allt mer, korta intensiva och lite mer tekniska lopp än långloppen.
 • Krönikan ”Jag får väl träna så mycket jag vill” av Sebastian Avindell hade hög igenkänningsfaktor. Hur ofta har jag inte fått fått frågan och blivit ifrågasatt när jag valt att träna ”så mycket som jag gör”. Hur ofta har du fått frågan? Det är lite lustigt ändå att frågan kommer för vi väjer precis som Sebastian vad vi gör med vår tid och varför någon annan ska lägga sig i det, visserligen många gånger i all välmening. Jag själv struntar fullkomligt i vad andra väljer att fylla sina liv med. Det här en fråga som jag skulle kunna skriva spaltmeter om och som gör mig lite uppretad trots allt. Så vi stannar där.
 • Jessica Clarén har svarat på läsarfrågor och den här gången om vilka prylar som du ska prioritera för att bli snabbare. Ett superbra inlägg med bra tips.
 • Vår innebär pollensäsong och vi är många som har besvär med det. Att träna mitt i pollensäsongen är jobbigt tycker jag, likaså att köra tävlingar. Emil Lindgren skrev ett bra inlägg om det här på sin blogg och jag känner igen mig mycket i det. Jag har tyvärr en lång period av besvär, från alen som kommer nu, till björken och sedan gräspollen. Mina astmabesvär blir värre och jag har konstant känningar i halsen. Att träna eller inte är den ständiga frågan och tröttheten som kommer är hemsk. Förra veckan orkade jag ingenting och insåg ganska snart att det beror just på pollen trots att det känns som det är lite tidigt. Precis som Emil skriver får man ta det lite lugnare, sänka ambitionsnivån när det är som värst och lita på sig själv! Ett kanonbra inlägg som ni ska läsa tycker jag!
 • Det är så roligt att hitta fler cykelbloggar och via cykelgruppen cykellycka, mjölksyra och äventyr på Facebook (som jag för övrigt tycker ni ska med i om ni vill snacka all sorts cykel!) hittade jag bloggen cykelsystrar. I uppstartsstadiet skriven av två tjejer boende i Finland. Hörde det ryktas om att de ska cykla ett nattlopp på mtb och återkomma till det på bloggen så småningom. Spännande!
3

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

 • Cykelkatten - Cykel, punk och kärlek!

  april 23, 2018 at 20:51

  Jag ser gärna att du skriver ett inlägg på temat ”ifrågasatt för att jag tränar för mycket”. Jag har nämligen fått frågan om ”ska du träna igen?” hur många gånger som helst men jag har aldrig känt av någon hånfullhet, inte mer än att någon haft lite glimt i ögat. Iaf inte mer än om jag på fikat alla dar i veckan skulle förkunna att jag ämnar gå på bio ikväll – då skulle ju säkert folks undra hur ofta man egentligen kan gå på bio? Jag tror att en stor anledning till nyfikenheten/den tolkade ifrågasättningen är för att det är väldigt få som berättar att de ska säg, titta på Netflix eller beskära sina buskar, men vi som tränar säger ”ska träna ikväll”. Och då kommer ju kommentarerna – small talk – och även kanske oron, eftersom det faktiskt inte ÄR lagom att träna varje dag, och de flesta av människorna omkring oss gör saker lagom. Eftersom jag mår bra av min träning ser jag ingen anledning att reta mig på att någon undrar/ifrågasätter – så länge det sker på ett trevligt sätt förstås och inte av en och samma person (då ber jag den att låta bli till slut, är ju nåt fel på individen ifråga). Däremot är jag mycket tacksam att det fortfarande finns medmänniskor till kollegor som frågar och vågar diskutera vad andra ska göra på fritiden, för det motsatta vore mycket, mycket läskigare – ett ängsligt klimat där ingen vågar säga något och ingen bryr sig om varann trots att man är med varann runt 8 timmar om dagen (minst). Hoppas du förstår mina tankar och antar att du har dina egna erfarenheter och tankar, tror det kan bli ett bra och nyttigt inlägg om det.
  Cykelkatten – Cykel, punk och kärlek! recently posted…Om cykelstölden, änglarna och sorgenMy Profile

  Svara
  • Helena Enqvist

   april 24, 2018 at 08:56

   Det är intressant ämne det här och lika intressant det du delar med dig av!
   En del frågar/kommenterar ju som du skriver med lite glimten i ögat och med nyfikenhet medan det samtidigt åt andra hållet också även om det tenderar att bli mindre av det eller så slår jag dövörat till mer. Jobbarkompisar har väl vänt sig vid det här laget skulle jag tro 😉 Sedan är vi fler som faktiskt rör på oss regelbundet på jobbet och det gör att det inte är lika ovanligt längre. Det där med oron som du skriver handlar det nog mycket om, i all välmening försås och kanske många gånger en önskan eller släng av dåligt samvete från den som säger det. Att man inte rör sig själv så mycket som man skulle vilja och att det då är lätt att slänga ur sig någon liten onödig kommentar.
   Känner nog att det blir ett inlägg av det här vad det lider, faktum är att jag har ett par påbörjade i utkastmappen som aldrig skrivits klart sen förr i tiden på samma tema. haha.

   Svara

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: