bloggsvepet

Bloggsvepet

bloggsvepet

Jag tänkte under hösten samla blogginlägg jag läst under veckan som gått. Inlägg som jag tycker varit riktigt bra. Vi kan kalla det för ett bloggsvep, en omvärldsbevakning av vad det pratas, bloggas och diskuteras på nätet.  Visserligen kallar jag det för bloggsvepet men det kan även dyka upp lite intressanta saker från Instagram. Det finns så många duktiga och kloka bloggare i den stora massan där ute. Se det som lite inspiration att hitta någon ny blogg att läsa!

  • Vi börjar med den hemska olyckan i veckan där en grupp cyklister medvetet blev skadade av en arg bilist. Artiklarna om detta delades mycket på Facebook. Det är bisarrt att personer medvetet riskerar andras liv i ren irritation.  Vi har varit rätt förskonade från den här typen av händelser här i Östersund tidigare men efter en diskussion i vårt forum framkom att liknande saker har hänt. Det är ofta det puttras lite runt fikaborden på jobbet om cyklister som är i vägen, som ska hålla sig på cykelbanan, inte ska det ena efter det andra. Johan Lindqvist skrev ett bra inlägg om ”cyklisthatet” med anledning av händelsen i Oskarshamn. Fritz bakom sidan cykelbloggar gjorde en anmälan om dråpförsök alternativt grov misshandel. Mer kan du läsa om det här.
  • Höst i bloggvärlden. Många blickar tillbaka på sommaren som Malin. Hon utvärderar sin bucketlist för juli/augusti. Det bjuds på listor som hos Sara Borg eller vackra bilder hos Sara Rönne och vad hon längtar efter som för mig att längta ännu mer efter september och oktober i fjällen. Jag har själv ett inlägg om vad jag tänker göra i höst. Det kommer till veckan!
  • Höst kan ju också vara ett ypperligt tillfälle att sätta upp mål och planera lite. Bloggar du kan du även göra det för din blogg. Kanske vill du få tillbaka lite inspiration, blogga mer regelbundet eller fånga fler läsare? SMART:a mål funkar fint även för det. Elin Nylund har skrivit ett bra och lättförståeligt inlägg om hur du sätta upp mål för din blogg! Det här sätet fungerar ju lika bra på träning eller saker du vill uppnå i vardagen!
  • Något som också var nytt den här veckan var att vårt nätverk Bloggar om Hälsa började med regelbundna artiklar. Först ut var Ida Aspviken som skrev om löpning! In och ta del av hennes tips. Nästa artikel står jag på tur att skriva.
2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: