• Home
  • /
  • Vardagligt
  • /
  • Det brinner i skog och mark och alldeles för nära

Det brinner i skog och mark och alldeles för nära

Den torra sommaren börjar göra sig påmind på ett otroligt läskigt sätt. Runt om i länet brinner det, precis som på så många andra platser runt om i landet. I Pålgård i Hammarstrand kämpar brandmän och hemvärn och otaliga civila med en stor brand. Röken nådde oss i morse hemma i Östersund. Det brinner i Sveg, Ytterhogdal, Gillhov och Järpen bland annat. Som en ring runt oss.

Vi åkte ned till stugan i eftermiddags och det var disigt hela vägen ned. På grund av alla bränder som rasar runt om oss. Senare på eftermiddagen lade sig röken över Storhogna och vi åkte upp till Varggranstjärnen för att få perspektiv. Där i fonden såg vi den stora branden vid Sonfjället och den lite mindre mot Hedehållet. Jag tänkte på alla de som kämpar för att släcka alla bränder. Vilket otroligt jobb de gör. Tänkte på vilken stress det måste vara när det börjar brinna någon annanstans och att det inte finns hur många brandmän som helst att tillgå.

Det är otäckt. På riktigt. Jag hoppas verkligen att alla respekterar eldningsförbudet som råder. Samtidigt så gör naturens sitt när åsknedslagen skapar bränder som det gjort nu.

Trots allt det otäcka skapade dimman över Storhogna ett otroligt vackert ljus över rallrosorna. Surrealistiskt, vackert och läskigt på samma gång.

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: