• Home
  • /
  • Vardagligt
  • /
  • Det sjuder av liv när skidskytte-VM kommer till stan

Det sjuder av liv när skidskytte-VM kommer till stan

Det är skidskytte VM i Östersund och det sjuder av liv. Östersund arrangerar stadsfesten under VM:s alla dagar. Med marknad, spegeltält och fotoutställningar och vinterbad på torget. Uppe på skidstadion avgörs tävlingarna och på kvällen sänder vinterstudion från Stortorget. Det är lite häftigt hur många människor som rör sig ute sådana här dagar. Plötsligt känns den här lilla stan som en storstad. Norska, finska och italienska flaggor och mössor.

När Hasse var in till stan en kort sväng i dag passade vi på att flanera. Gå på marknaden, titta efter roliga supportermössor och bara njuta av ömsom vårvinterväder och snöfall.

Strosa vidare ned i badhusparken för att titta på fotoutställningen Wintersport Memory Lane. En resa genom vintersportens historia i Östersund i storbildsformat.

Titta på snövolleyboll och som Hasse sa, ja varför inte. Strand som strand även om det är snö.

Köpa Churrios som smakade som avlånga bullar till Hasses förtjusning. Titta på folk och heja på bekanta ansikten i myllret.

Strosa vidare upp mot Stortorget för att gå in det mäktiga spegeltältet och få syn på entusiastiska norska supportar som häller upp första ölen men inte sista för dagen.

Gå vidare genom stadskärnan som inför VM pyntats med orange i granar, i butiker och med lampbollar längs hela gågatan. Ta en fika och sedan gå hemåt och möta finska supportar med flaggor i ryggsäcken.

En alldeles perfekt spenderad lördagsförmiddag och nu ska jag ta med mig stativ och kamera och gå ned i VM-kvällen. Jag tänker att de att organgea bollarna sprider fint ljus i nattmörkret och Stortorget sjuder av liv nu när Vinterstudion sänder live!.

5

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: