Det är en helt vanlig onsdag. På köksbordet står två korgar med surdegsbröd på jäsning. I en annan bunke småfrallor på jäst. Jag är lite pirrigt nervös för att snitta bröden med rakblad. Jag övar att göra vackra mönster. Medan jag väntar dricker jag kaffe i den finaste av mina muggar och sammanställer inlägg som jag tänkt att skriva så länge.

Jag har haft en effektiv arbetsdag. En dag när jag verkligen fått mycket gjort och haft flow. Trots att jag är så trött att det nästan är svårt att hålla ögonen öppna i bland. Det är nog mörkret och regnet som jag mig slöare så här års. Jag är trött av nästan en veckas träning utan vilodag. De senaste passen med en känsla av en oerhört tung kropp. Pass med en kamp att inte låta de negativa tankarna ta över utan acceptera att höstformen är som den är. Långsam men stark och utan det där lilla extra.

Det har egentligen inte hänt så mycket. Mer än det har regnat hela dagen. Ett sådant där kallt höstregn som kryper inpå skinnet. Som får mig att känna mig lite nere. Lite höstblues fast jag annars verkligen tycker om den här årstiden. Men regnet. Det är lite som ett sorgset farväl till en sommar som aldrig kom.

4

10 Comments

  1. Helena september 20, 2017 at 21:51

   Det kanske får göra det någon dag? 😉 Det är sådana här vanliga dagar som jag hinner fylla frysen!

   Reply
 1. Ibod11 september 21, 2017 at 06:55

  Höstblues – ett perfekt ord för att beskriva känslan vi har här också, ca 70 mil söder om dig. Ibland är inte skillnaderna så stora mellan norr och söder.
  Ibod11 recently posted…Var kom energin ifrån?My Profile

  Reply
 2. Helena september 21, 2017 at 11:40

  Halloj! Måste fråga en sak bara gällande surdeg. Brukar du frysa in surdeg? Och i så fall får du den att fungera bra efteråt?
  (Har fått order från min Dietist att äta surdegsbröd på råg). Har du kanske ett bra recept på just det också?
  Har bara bakat med jäst tidigare.

  Reply
  1. Helena september 21, 2017 at 20:25

   Hej! Nej jag har aldrig fryst mina surdegsgrunder. Jag försöker hålla dem vid liv genom att mata dem en gång i veckan. Har hört från andra att det ska gå bra, man kan frysa i sådana där isformar och tina upp tre stycken och fylla på med mjöl och vatten.
   Det har jag faktist! I ett gammalt inlägg i en bakblogg jag skrev tidigare som vilar lite. Jag har tidigare mest bakat på rågsurdeg men bakar numer mest på vete. Men har en råggrund i kylen.
   Här är inlägget om hur du startar en surdeg
   http://lillabrodbloggen.blogspot.se/p/starta-en-surdeg.html
   Lycka till!

   Reply
   1. Helena september 22, 2017 at 14:52

    Tusen tack! Satte igång en direkt, så nu är det bara att vänta, och vänta… 😉
    Helena recently posted…Golvad av CrosstrainernMy Profile

    Reply

Lämna gärna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.