En helt vanlig dag

Det är en helt vanlig onsdag. På köksbordet står två korgar med surdegsbröd på jäsning. I en annan bunke småfrallor på jäst. Jag är lite pirrigt nervös för att snitta bröden med rakblad. Jag övar att göra vackra mönster. Medan jag väntar dricker jag kaffe i den finaste av mina muggar och sammanställer inlägg som jag tänkt att skriva så länge.

Jag har haft en effektiv arbetsdag. En dag när jag verkligen fått mycket gjort och haft flow. Trots att jag är så trött att det nästan är svårt att hålla ögonen öppna i bland. Det är nog mörkret och regnet som jag mig slöare så här års. Jag är trött av nästan en veckas träning utan vilodag. De senaste passen med en känsla av en oerhört tung kropp. Pass med en kamp att inte låta de negativa tankarna ta över utan acceptera att höstformen är som den är. Långsam men stark och utan det där lilla extra.

Det har egentligen inte hänt så mycket. Mer än det har regnat hela dagen. Ett sådant där kallt höstregn som kryper inpå skinnet. Som får mig att känna mig lite nere. Lite höstblues fast jag annars verkligen tycker om den här årstiden. Men regnet. Det är lite som ett sorgset farväl till en sommar som aldrig kom.

4

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

10 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.