Januarikylan hänger kvar

Tänk vilken vinter vi har fått här uppe i Östersund. Så där som vintrarna var förr när man var liten. När snövallarna var lika höga som en själv och man byggde snögrottor. Visserligen var jag ju inte mer än en tvärhand hög och minnet sviker säkert. Men ändå. Så här mycket snö har vi inte haft på många år. Inte den här januarikylan heller. För kallt är det i regel den här månaden. I alla fall när det är för oss en normal vinter.

Det är bättre skidspår än på många år och det gnistrar så fint på träden. Det ljusnar lite tidigare och himlen är så vackert rosa runt fikatid på jobbet. Jag får använda alla varma vinterkläder jag har och njuter av att vara ute. Njuter av att kunna få komma ut på arbetstid när jag går mellan hembesöken. Njuter av att kunna få cykla och åka skidor och ta kvällspromenader genom ett alldeles vitt landskap som blir ännu tydligare när mörkret har lagt sig.

Som  i går när jag mötte upp en vän för en middag på stan. Eller i dag när jag frös lite om näsan när jag var på stan i jobbets tjänst. På tal om att frysa har mitt värmesystem i kroppen spårat ut i  vinter. Jag har inga problem att vara ute. Håller mig varm men så fort jag kommer in får jag frossa där varken dubbla filtar, raggsockor eller extra element som vi har stugan hjälper. Vad det beror på har jag ingen aning om. Cissi torr jag håller på att bli gammal. Jag ber henne att hålla tyst.

I dag blir det vila och poddinspelning (Stort gilla på det och jag är nästan överpepp!) Min förkylning som jag helt ärligt inte riktigt tog hand om bästa sätt har smugit sig på igen. Med lite öronvärk och täppt näsa. Jag gör om och rätt eftersom det väntar en långhelg i Idre.

Men frisk kall vinterluft gör gott även om kroppen är lite krasslig!

3

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: