#52vardagsäventyr – kaffe på maten

Vallaleden i kvällsljus och Gustavsbergsbacken som skymtar i bakgrunden. 

Vi hade planerat veckans vardagsäventyr redan i tisdags. En fika på alla hjärtansdag. I sin enkelhet med kaffe och något hembakat. Vi fick avstå när Cecilia hade hög feber. I stället tog vi den fikan i går kväll. Cecilia och jag hade via sms planerat kvällens utflykt. Hon var ensam kvar i stan medan vi var i stugan och vi skulle åka hem på eftermiddagen. Hasse fick inget veta mer än att vi skulle se till att komma från stugan i skaplig tid och att vi kunde äta något som gick snabbt att laga till hemma.

Cecilia bakade kladdkakemuffins medan Hasse gjorde middag. Han ovetandes om våra planer. Vi dukade undan och bad honom göra en full panna kaffe. Stoppade ned muggar och fyllde två termosar med kaffe. Gav Hasse order om att ta på sig underställ. Vi dirigerade honom till baksätet i bilen och åkte ut till brofästet vid Vallsundsbron.

Vår vackra stad. Vid kyrkan på höger sidan bor vi!

Vi dukade upp kaffe och muffins i mörkret med utsikt över Östersund åt ena, annersia åt det andra och Frösön åt det tredje hållet. Berättade att vi tänkt att ta en kaffe på maten redan i tisdags men att planerna sprack. Vi pratade om att det är sorgligt att Vinterstaden och Medvinden sakta smälter bort. Vi försökte se om ledkryss och pinnar fanns kvar på isen eller om de har fått plocka ned dem redan. Förhoppningsvis kommer kylan tillbaka så att det som Östersund satsar så mycket på för leva längre än bara några få veckor.

Jag övade lite nattfotografering med lillkameran och vårt lilla gorillapod-stativ. Hasse bad mig att använda ficklampan på telefonen för att ge lite ljus åt honom och Cecilia i mörkret på bänken. Jag missuppfattade det hela. Satte kamerans slutartid på 30 sekunder och sprang omkring med telefonen. Riktigt så lång slutartid hade inte behövts och jag missade att säga åt dem att sitta still. Trots oskärpan blev bilden åndå skaplig. Jag gillar den.

Det blev en fin stund utomhus. Ett fint sätt att fika i sin enkelhet. Det behöver inte vara komplicerat och som Hasse sa till Cissi; Kaffet smakar alltid bäst utomhus. Visst är det så. Det krävdes bara lite planering och ett par kilometer i bil.

Det här var sjätte veckan med mina vardagsäventyr.  Det har som jag tänkte varit ett sätt att komma ut mer. Bara tillbringa en stund utomhus och inte nödvändigtvis med träningskläderna på. Det har även engagerat familjen. Vi kommer på saker gemensamt. Att få med sin snart sjuttonåring på spontana kaffestunder eller middagar utanför lägenheten är roligt.

Jag har skrivit en liten idélista i min Bullet Journal (det som jag skrev om tidigare) över tänkbara äventyr. Äventyr som blir aktuella lite längre fram när våren kommer i gång, äventyr som behöver lite snö som jag hoppas vi får en sväng av igen. Det är roligt att ha något att se framemot. Och ideér kommer, redan nu när jag tittar framemot helgen och dottern sa att hon skulle följa med till Storhogna.

Du, tagga hemskt gärna dina äventyr på Instagram under #52vardagsäventyr! Jag vet att jag lovade ett inlägg som skulle sammanfatta era äventyr under veckan men det blev lite tidsbrist så det kommer så småningom!

5

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: