Middagstipset- grön ärtsoppa med pepparrotsfraiche
Va?? Matblogg? Bara för idag. Inte riktigt vad jag brukar blogga om. Dessutom är jag kass på matbilder. Men jag vill bara dela med mig av en riktigt god soppa.
2-3 hungriga människor
• 1 gul lök
• 600g frysta gröna ärtor
• 2 st grönsaksbuljongtärningar, helst eko
• 4 dl vatten
• 1 1/2 dl mjölk av valfri fetthalt, helst lägst 1.5%.
Hacka löken och fräs i olja tills den mjuknar. Enklast i din tänkta soppkastrull. Häll i ärtor, buljongtärningar och vatten. Låt koka i 8 minuter.
Medan det puttrar på spisen gör du toppingen. Blanda en burk lättcremefraiche med riven pepparrot efter tycke och smak i en fin skål. Drag några varv med pepparkvarnen.
Mixa soppan slät direkt i soppkastrullen tillsammans med mjölken. Späd med vatten om du tycker det blir för tjockt. Dra några varv med pepparkvarnen och värm på soppan.
Servera med ett gott bröd och en god ost.
Smaklig spis!
111 Comments
Leave a comment Avbryt svar
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.
Oh så gott det ser ut! Den måste jag prova att göra!
Gör det! Det är så där lent gott. Vill man lyxa till det tillsätter man lite vin och grädde!
Tack för tips!
Varsegod!
Mums! Det provar jag till lunch imorgon 🙂 /Helena
Gör du alldeles rätt i!
Vilket kul sätt skriva för hur många personer receptet gjordes! 🙂
haha, jo 🙂
Som jag skrev på FB: den här varianten ska lagas snart. Känns som perfa kombo.
Älskar grön ärtsoppa! Har faktiskt ett inlägg med ett sånt recept som väntar på publicering, smaksatte min med mynta. Spännande med pepparrot, låter gott!
Mynta lät spännande! Tack för det tipset 🙂