Novembers näst sista dag

Det är novembers näst sista dag. En  kall gnistrande vinterdag där dimman lättade över Storsjön när jag gick hem från jobbet efter lunch. Hem för att sova. Jag skulle ha stannat hemma redan i morse. Lagom till helgens roligaste cykeldag kom förkylningen krypande. I bland brukar det gå över med sömn så jag har stora förhoppningar om att det är bättre i morgon.

I stället för att ta den vanliga vägen hem via Brunflovägen gick jag längs med sjön. Ned mot Minnesgärde och Storsjöstråket. För att slippa trafiken och se något annat. Någon minut längre men så mycket finare. Framförallt en dag som i dag. Just precis när isen snart lägger sig är Östersund oerhört vackert.

På den korta promenaden hem tänkte jag på hur snabbt november gick. Månaden mitt i säsongsskiftet mellan cykel och skidor. Jag löste gymkort och startade resan mot en stark skidsäsong första november. Kom äntligen i gång med stryrketräningen. Jag har cyklat många mil utomhus och suttit många timmar på trainern inomhus i ett cykeltv-spel. Jag har gjort skidpremiär även om den var senare än i fjol.

Vi har gjort några mindre lyckade utflykter runt stugan. En med fatbike i snö där planen var en dagstur men slutade i en torftig lunch med kakor och kaffe. Vi skulle titta på soluppgången tidig morgon och åt frukost i dimman i stället. Vi har tillbringat mer tid hemma i stan än i stugan. Det blir så när det är säsongsskifte.

Nu ser jag framemot december. Till alla aktiviteter utomhus i det fina rosa ljuset som december bjuder på. Ser framemot cykelturer här hemma i snö och att få tillbringa tid i gymmet och spinningsalen.

Tänk vad en kylig promenad kan sätta i gång tankarna. 

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: