Nu är det semester!

Det var en oerhört skön känsla att stämpla ut idag. Först lämna hänvisningmeddelande i mejlen och vårt datasystem. Rensa bland papper, pricka av de där sista uppgifterna för att sy i hop trådarna. Sedan blippa ut för fem veckors semester. Åka hem, sova en liten stund på soffan. Handla en plocksallad och åka ut till Brunflo Bike Park för att leka en stund.

Det var nio år sedan som jag sist hade så lång semester och det känns så bra. Även om vi har nästan alla fem veckor inplanerat med något att göra känns det som jag hinner ladda batterierna ordenligt. Få koppla bort och av. För det som är planerat den här sommaren är sådant som jag längtat efter. Som jag ser framemot.

I morgonbitti åker vi till Rättvik. Hjälper svärfar att flytta. Umgås lite och påbörjar sedan vår roadtrip. Vi stannar till i Sälen, Rörbäcksnäs, Trysil, skikampen och Oppdal innan vi åker över Trondheim till Östersund. Vi ska cykla oss så trötta och nöjda, både utför och på fina släta stigar. Vi ska sova i tält efter vägen. Kamerorna är med. Den norska fjällvärlden har jag velat fota länge. Vi får se hur länge vi är borta och planen är lös. Kanske dyker det upp något annat intressant ställe att utforska. Vi får se och vädret lovar lite för mycket regn.

När vi kommer hem ska jag packa för Offroad Finnmark. Gå igenom så jag har allt jag behöver. Förbereda mig för mitt livs äventyr och jag hoppas innerligt att jag kommer att kunna genomföra det. Vi åker sedan upp den långa vägen till Alta. Startar den 1 augusti och kommer i mål lagom till banketten.

Sedan packar vi om igen för en långvandring tillsammans med min pappa. Vi ska till Padjelanta. Ännu en dröm att förverkliga. Veckan därefter har jag inte planerat in ett enda dugg. Det blir stugan och det vanliga livet där.

En fullbokad semester med massor av utrymme för att göra om planerna. Precis så här vill jag ha det. Veckor att göra precis det jag vill.

Hasse firade också in semestern med att köra snyggt i doserade kurvor!
5

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Kommentera

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: