• Home
  • /
  • Vardagligt
  • /
  • Sent en fredagskväll – om bröd och helgens planer

Sent en fredagskväll – om bröd och helgens planer

Set en fredagskväll sitter vi i köket med varsin dator. Jag läser om olika snittningar på bröd och känner mig så där nöjd man kan bli när det står fyra fina bröd på långjäsning i kylen. Degarna var smidiga och mjuka att hantera. Det brukar vara ett bra tecken. I morgonbitti ska de bakas av. Lagom till frukosten och jag funderar på hur jag ska snitta dem. Jag fick en ny riktig snittkniv av Hasse häromdagen. Det som är så mycket bättre än enkla rakblad som jag använt tidigare. Ni som har följt bloggen ett tag kanske kommer i håg att jag bakade mycket förut. Surdegsbröd i alla former. Jag gör det fortfarande men ganska sporadiskt och har äntligen kommit i gång igen. Förra helgen fick jag till två riktigt goda och fina bröd och snittningen var helt okej. Brödet på omslagsbilden följde med till Rättvik som en present till svärfar.

Bortsett från bröd ser jag framemot den här helgen. I morgon blir det en stigfinnrunda i fint sällskap. Jag har köpt kakor och tänkte ta med en stor termos kaffe. Höstcykling när den är som bäst. Lugnt pass med fokus på att vara ute och njuta av vad som ser ut att bli en riktigt varm höstdag. Kroppen är trött av två tuffa pass tidigare i veckan och en liten förkylning som kom krypande i går men som gick över i eftermiddags.

Söndag ser jag allra mest framemot. Hasse har äntligen fått tillbaka sitt fotosug och fyndade ett fint kamerahus i veckan. Jag har ju lagt beslag på hans Nikon 700D och han ville kanske mest uppdatera kamerautrustningen lite. Hursom ska vi packa ned frukosten i ryggsäck, ta med stora kameraväskan och åka till Forsaleden ett par mil utanför stan. Vi tänkte möta gryningen och förhoppningsvis lite dimma över vattnet där. Det kan bli riktigt fint.

I helgen ska jag klippa klart Elnas och mitt 15:e avsnitt av podden! Vi spelade även in det 16:e i samma veva. Tänk snart har det gått ett år och vi har fått till så många fina avsnitt. Det är en ynnest att få göra podd med Elna och jag blir lika glad varje gång vi hörs och poddar.

Förressten, har ni sett att bloggen fått en ny header? I bland är killing your darling nödvändigt. Min gamla header är grymt snyggt men har hängt med länge och jag kände för en liten förändring. Bilden har Hasse tagit. En av alla kvällar i somras när jag pressade mina ben uppför backarna runt stugan. 

3

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: