Stigporr och en helt vanlig torsdag

Bra med pedagogiska förklarningar!

Vi börjar med det där lite stygga ordet i rubriken. Eller ett lite nygammalt begrepp i mina cykelkretsar. Visst det låter väl inte så himla trevligt. Är man inte heller så bevandrad i cykelnördsvärlden så kan ju sådana här ord uppröra och skapa funderingar på tex Facebook. Då är det bra att Stefan kan förklara det hela på ett föredömligt sätt. Bra tyckte jag eftersom det var en kommentar på min privata Facebook sida.

Surfade in hos cykelbloggaren Henrik Öijer i kväll som gav oss läsare en inblick i hans vardag.  Han frågade lite hur vår dag sett ut. Så jag tänkte jag hoppar på även om det inte direkt var riktat till mig eller så. (Eller egentligen hade jag väl inte så mycket att blogga om i dag mer än ovan stigporr men kände att jag behövde väga upp det lite låga och tunna innehållet. Förvisso har väl det som kommer inte heller så stort djup..eller ÄSCH) En helt vanlig tordag i mitt svenssonliv. Högsommarvärme och långlunch med kolllegor i Björkbackaparken. Där kom dottern förbi som hastigast med papper som skulle fyllas i för kommande läsår. Hon har börjat nian nu. Jag förstår inte hur det gick till men hon är uppenbarligen inte så liten längre. Hennes kmpisgäng hejade glatt på oss kommuntanter och dottern ville helst sjunka genom jorden. Hehe.

Efter att ha flexat ut lite tidigare i dag storstädade jag hemmanet. Letade fram ett par färggranna shorts som precis täckte min vackra cykelbränna och lufsade ned tillsammans med Hasse till stortorget för en mjukglass i kvällssolen. Kanske den sista i sommar? Det har inte blivit många synd nog.

Jag vet att inte strumporna riktigt matchade shortsen.

Glass i motljus helt utan filter och glassen såg väldigt rosa ut.

Vi lufsade hem igen med varsin take away-kaffe. Hemma satte jag om en blomma jag fått ärva från jobbet. En blomma som inte fått ny jord på många år. Min kollega Jeanette tror att jag kommer att ta väl hand om den. Det hoppas jag också för jag har väl inte så gröna fingrar. Fast har blommat överlevt minst femton år och de sist åren med stenhård jord är oddsen stora att den överlever i allfall ett tag hos mig.

Förhoppningsvis antar den här stackaren lite grönare färg så småningom.

Tränat då? Nej en skön vilodag. I morgon vill jag riva av en early bird på stig. Får se om jag kommer upp i tid. Det var väl allt för i dag. En annan dag har jag säkert mer att förtälja.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

One Comment

Kommentera

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: