Tisdagstipset – länkkärlek gånger tio

Det ekar tyst i bloggen om träning just nu. Jag försöker att inte stressa upp mig av det faktum att dagarna springer i väg och det är en knapp månad kvar till det där långa skidloppet. Vilar mig i form som det så fint heter. Sjukt trist och träningssuget är aldrig så stort som när man är sjuk.

Så i dag får ni ett par bloggtips. Lite länkkärlek. Det finns så många bra bloggar att det skulle kunna fylla ett par sidor eller två bloggen. Många av de som jag regelbundet läser hittar ni i högerkolumnen. Väl värda ett besök allihop.

Tidagstipset blir länkkärlek gånger tio.

Screen Shot 2016-03-09 at 05.46.41

 

Anna Haags (och Emil) blogg är en favorit. Anna skriver öppet och ärligt om livet som elitidrottande skidåkare. Lika mycket som vi läsare får följa med på tävlingar får vi också ta del av livet bakom. Det vardagliga och balansen mellan träning och vila. Annas inlägg är välskrivna och kloka. Hon har en sund inställning och är en stor förebild.

Screen Shot 2016-03-09 at 06.03.17

Anna Jansson. En tjej med båda fötterna på jorden och med massor av cykelinspiration. Hennes blogg besöker jag varje dag. Anna delar med sig av både träning och vardagens ups and downs och inläggen är ärliga och raka och många gånger tankeväckande.

Screen Shot 2016-03-09 at 06.05.05

 

Sofie Lanttos blogg har jag följt länge. Fascinerats av hennes långa och helt underbara racereports från de mest galet långa lopp. Hennes bilder från Lappland är så smärtsamt vackra och gör mig så nyfiken på den delen av norrland. Hennes blogg har den där sköna blandningen av träning och vardagsliv som jag gillar så mycket.

Screen Shot 2016-03-09 at 06.07.26

 

En annan favorit är Kom igen Johannes! En skön lite småhumoristisk träningsblogg som jag gärna återkommer till. Det är liksom en skön blandning av allvar och humor, ett litet lyckopiller i den i bland lite stiffa träningsbloggsvärlden.  Har du inte upptäckt Johannes, bums in och gör det!

IMG_9891

Malin- Rund är också en form har jag upptäckt på senare tid. Jag är helt såld på hennes otroligt fina trailbilder. Malin förmedlar en stor dos träningsinspiration. Gillar du traillöpning ska du in och kika!

IMG_9894

In i Vildmarken, en blogg jag upptäckt på senare tid och som bjuder på otroligt mycket outdoorkänsla. Inlägg om vandringar blandas med hissnande bilder och välskrivna produkttester för vandring och friluftsliv. En blogg som jag kommer att återkomma till många gånger, hämta inspiriation och drömma mig bort genom!

länkärlek

Sara Rönne har läst i många år och är en av mina stora favoriter i träningsbloggssfären. Jag älskar blandningen av nästan allt i träningsväg med inlägg om mat, det vanliga livet och alla resmål, nära som långt borta. Sara levererar alltid otroligt fina bilder, favoriterna för mig är alla bilder från fjällen i Åre! Bloggen är som en lite gudie till äventyr nära mig.

 

IMG_9895-0

 

Elna Dahlstrand, min ständiga cykelinspiration! Hon gör på ett magiskt vis cyklingen så enkel och prestigelös. precis så där som jag hade velat läst om cykling den gången jag började cykla. Bloggen andas energi och glädje och likaväl tankeväckande och viktiga inlägg. Livets ups and downs.

IMG_9897-0

Hasse, han med is i skägget. (okej en aningen partiskt men väl värt som bloggtips!) är min sambo. Träningsnördar som vi är delar vi också intresset för att blogga. Hasse kallar sig multimotionär vilket är en bra benämning på allt som han (och vi) tar för oss. Det är cykel, löpning och skidor och däremellan kloka och funderande inlägg. Hans bilder är fina, visste ni att han fotograferar ”på riktigt”? Har du inte upptäckt hans blogg är det är hög tid.

IMG_9896

Sista tipset är egentligen ett tips om en samling träning och hälsobloggar som både jag, Anna och Elna är en del av. På hemsidan ligger alla bloggar samlade så det är enkelt att hitta det som just passar dig. Det är en salig blandning, löpning cykel, crossfit, styrketräning och kost för att nämna några exempel. Så in och kika och kanske hittar du en ny blogg att följa!

Det finns som sagt ännu fler bra bloggar som är väl värda ett besök men inlägget skulle bli allt för långt. Det är häftigt hur mycket kunskap och inspiration det finns på nätet och hur ambitiösa och duktiga de lite mindre bloggarna bjuder på.

Jag tycker det är så roligt att hitta nya bloggar, inte bara på träningsfronten. Så kan du inte tipsa om en eller flera bloggar som du gillar så får jag lite nytt att läsa?

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

20 Comments

Kommentera

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: