Bergskvällar och en månad kvar till tävling

Äntligen har liften på berget öppnat igen. Någon vecka efter planerat datum när vajern behövdes bytas. I tisdags var det premiär och så skönt att få ta lift upp igen. Nog för att jag tycker om att cykla även uppför har de senaste turerna upp på berget känts jobbiga mentalt. Jag orkar inte så många åk som när liften går och ju närmare tävlingspremiären för den här sommaren kommer vill jag kunna träna lite mer. På linjer, på att få bra åk och kunna åka alla lederna flera gånger. Det är lättare när inte all energi går åt till att ta sig upp.

Jag löste säsongskort i tisdags och körde nästan 3 timmar innan jag landade lite för hårt med bakhjulet på ett stenparti och fick små hål i däcket. Men innan det hann jag med att köra riktigt bra på flera leder och våga mig på bergväggen för första gången i år. Den led som jag tycker är svårast på berget. De första åken per säsong brukar vara skakiga men sedan släpper det.

Michail som oturligt nog hade gjort illa tummen i Järvsö helgen innan liftens öppning hade tillsammans med en annan kille sett till att det fanns kokkaffe och musik. Det blev lite skönt häng mellan åken.

I går gjorde Hasse premiär och vi ägnade några timmar åt att åka igenom lederna. Jag var trött, hungrig och lite stel i ryggen och hittade aldrig flytet i går. Men jag åkte ändå bra och vi hade roligt, det allra viktigaste. Nu är de här de här bergskvällarna när man kvällsfikar sent efter många åk. Och kvällsfikade gjorde vi i går. Rejält. Det går åt mycket energi även av liftburen cykling.

I går kom den där lite stressiga känslan över att tävlingspremiären närmar sig allt för fort. I slutet av juni är det race på Frösön och jag ska köra. Jag är pepp och tycker det ska bli riktigt roligt men samtidigt nervös att något kommer i vägen igen. Så som det gjort ett par gånger. Men det går ju inte att oroa sig för saker som inte hänt ännu. Jag har som mål att åka mitt bästa och känna mig väl förberedd på start. Placeringar är inte lika viktigt.

Jag är inte i dålig form, har tränat bra under våren och känner mig stark. Jag har uthålligheten och jobbar på att få lite bättre tryck i spurter och under någon minuts jobb. Det som brukar komma ju längre sommaren går. Jag behöver lägga in lite kortare intervaller men framförallt behöver jag köra utför. Bli ännu snabbare på partier som jag nu tappar lite på och få in mer flyt.

Ett steg i det är att vi åker till Järvsö i morgon och tillbringar helgen där. Hasse har fått en dh-kurs i present av mig, samma som jag gick i fjol. Jag själv ska hoppträna lite och nöta stökiga Itzy Bitzy och köra Kristin. Vi har bokat stuga och jag ser framemot att få komma bort en helg. Cykla, äta, cykla, äta och sova. Det är livskvalite det och något vi båda behöver!

2

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: