Bergspremiär och ett historiskt säsongskort!

I tisdags var det en stor dag på flera sätt. Det var en ovanligt tidig öppning av liften på berget. Liften som i år kommer vara öppen mycket mer än någonsin. Under högsommaren varje dag och innan tisdagar, torsdagar och helger. Likaså under hösten. Det lockar förhoppnings fler cyklister till stan och öppnar upp för oss som bor här att verkligen nyttja bergets alla leder.

För första gången någonsin går det lösa säsongskort för utförscykling här. Det är stort! Och säsongskort löste jag i tisdags och stolt stoppade det i shortsfickan. Nu kan jag åka utan att känna att jag måste maxa timmarna varje gång. Jag kan köra någon timme en lördag eller en dag i veckan när jag är ledig.

Premiären i tisdags kunde inte ha varit bättre. Efter vad som känts som en evighet av blåst låg Storsjön blank som en spegel. Det var sommarvarmt och soldiset låg vackert över fjällen.

Jag hängde med Frida Lundagårds och vi peppade varandra till nya linjer och våga få luft under hjulen. Jag kände mig som Bambi på hal is och funderade om jag tappat all förmåga att åka utför under vintern. Men allt eftersom kvällen gick började jag slappna av och fick lite mer flyt i åkningen.

Frida visade hur enkelt man kunde ta knivens avslut.

I går var det lika varmt som i tisdags och lederna nästan torrhala och dammiga. Jag snurrade lederna tillsammans med Hasse och efter en stund anslöt Sara. I går åkte jag bra även om farten itne riktigt är som den var i höstas. Vi fick ett par riktigt sköna åk när det bara flyter på. Jag vågade släppa på lite mer och låta bli bromsarna på ställen där jag inte vågar förut och det känns som det kan bli en kul utförssommar. Förhoppningsvis en sommar med lite stravapers på lederna.

Har som de sista somrarna lovat mig själv att bara göra det som gör mig glad. Det som ger energi. Cykla sånt som faller mig in och inte sätta press på mig själv. Är det att hänga på berget, cykla landsväg eller springa långpass så är det precis det jag ska göra. Jag behöver inte ge avkall på något som är roligt bara för att jag bestämt mig för att köra Enduro-SM i år. Just nu är all träning bra träning! Jag kommer vara i den form jag behöver och för mig handlar det mer om att släppa på mina mentala spärrar och våga mer.

Och på tal om berget så blir det den allra första lördagen där i morgon!

2

2 Comments

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: