Bloggens 5 mest lästa 2017

I två år har jag samlat bloggens fem mest lästa inlägg. Det är roligt att gå tillbaka och se vilka inlägg som fick flest sidvisningar och engagerar mest. Det ger en hint om vad ni läsare uppskattar mest. Precis som förra året har cykelinläggen varit de i särklass mest lästa. Det är roligt eftersom bloggen i grunden är en cykelblogg. Tittar jag lite närmare på statistiken ser jag även att #52vardagsäventyrsinläggen fått många läsningar men de när inte topp 10. Turtipsinläggen har också uppskattats och framförallt inlägget om Rörbäcksnäs som jag skrev i somras. Det inlägget fick otroligt stor spridning på Facebook och delades mycket. Men siffror är inte allt. Det som jag uppskattar allra mest är när ni tar er tid att kommentera, skicka mejl eller meddelande via Bloggens Facebooksida. När ni talar om vad som är bra, kommer med önskemål och ställer frågor. Det är det allra roligaste med att blogga- kontakten med er som läser!

Det har varit ett spännande bloggår. Jag tycker själv att jag har fått till många bra inlägg och som inte bara är inlägg om att jag har tränat. Jag har utvecklat mitt fotograferande mycket och bloggen går inte längre runt enbart på mobilbilder. Efter helgen i Åre i januari tillsammans med många av Sveriges grymmaste influencers fick jag mycket ny inspiration och mer självförtroende. Jag vågade satsa lite extra på den här bloggen, lägga ned lite mer tid och förfina det som varit bra. Jag vet inte riktigt om det har märkts, det kan jag inte avgöra själv men ni fortsätter att titta in här och det är ett bra tecken. Lite om de tankar jag hade kring bloggen och vad Åre-helgen gav finns i det här inlägget som jag skrev när jag kom hem. Det här året har jag också kunnat bola mycket av mina tankar kring skrivandet med duktiga bloggkollegor, sådant är guld värt!

Ska vi prata lite om cykelbyxor- en favorit i repris

Det här inlägget om cykelbyxor har det varit det mest lästa under året. Det är en uppdatering av ett gammalt inlägg jag skrev året innan. Ett inlägg som fick enormt stor spridning och blev uppskattat. Framåt sommaren peakade inlägget. Inte så konstigt eftersom många googlar cykelbyxor inför sommaren. Det var ett inlägg riktat till de som precis börjat cykla. Sådana inlägg på basicnivå har generellt varit de mest lästa. De är också roliga att skriva och roligt att kunna dela med sig av lite kunskap som jag samlat på mig.2

Däcktryck, slang eller slanglöst – en liten guide

Det här inlägget om däckstryck hamnade på andra plats 2017 trots att det är skrivet redan 2016. Ett enkelt inlägg som uppskattats mycket. Precis som inlägget ovan skrivet för nybörjaren. Just däckstryck är en fråga som återkommer gång på gång i cykelrelaterade forum och ett ämne som googlas ofta. Ett inlägg på samma tema som också fick många sidvisningar var inlägget om hur du poppar slanglösa däck som jag skrev i höstas. Tillsammans med det här inlägget har du en komplett guide!

Skintec vs vallningsbara skidor

På tredje plats kommer faktiskt ett skidrelaterat inlägg vilket är jätteroligt! Jag testade vallningsfria skidor med stighudar under Åre-helgen i januari. Något jag velat göra länge. Det mynnade ut i ett inlägg om för- och nackdelar med att hoppa över vallningsbara skidor. Mest fördelar faktiskt och fortfarande står ett par skintec-skidor högt på min önskelista. För enkelheten vid lite tjuriga vallningsförhållanden. Nu under senhösten och vintern har jag sett att inlägget får många sidvisningar. Inte så konstigt för skidsäsongen har ju börjat!

Din Stravaguide samt hur du hittar nya stigar

Guiden jag skrev till träningsappen Strava och hur man med hjälp av den kunde hitta nya stigar toppar bloggens bästa för andra året i rad! Förra året låg det inlägget på andra plats, i år fjärde. Ett inlägg som uppenbarligen håller från år till år! Strava är en av mina favoritappar. Inte enbart för att jaga tider på utvalda segment utan mer för att hitta nya stigar att cykla. Här i Östersund är Strava stort vilket gör att det finns många stigar utmärkta i appen. Så är du lite nyfiken på appen som många pratar om är den här guiden komplett för att du ska komma i gång!

Tre favoritintervaller för cykel

Det här inlägget är jag glad för att det toppade 2017. Det var ett inlägg jag la ned mycket tid på. Både för fotografering och text även om inlägget inte är så långt. Jag gav er tips på mina tre favoritintervaller att prova under vinterns cykelträning inomhus. Ett inlägg som uppskattades i de cykelrelaterade forum som jag delade det i. Precis om med inlägget om cykelbyxor och däckstryck var det roligt att skriva det och med lite stolthet publicera det. Att dessutom blev så uppskattad var extra roligt!

Nu stundar snart ännu ett år ned bloggen och jag har som i början av året många ideér och tankar. Jag tänker försöka att förverkliga lite av tankarna i större utsträckning inför 2018.  Men fortfarande kommer det vara en blandning av cykel, friluftslivet, skidorna och allt det där som är livet!

Och till sist, tack för att ni läser, kommenterar och skickar mejl! 

3

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

3 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: