Hur har du det med hjälmen?

Jag förutsätter att du alltid har hjälm när du tränar cykel av något slag. Det vore ju dumt att låta bli att ta på den. Tävla eller köra motionslopp utan får du ju inte.

damtralla, klänning, Ray Ban och hjälm, en bra kombo!

Men om jag frågar om du alltid har hjälm, oavsett om du ska cykla till affären två kvarter bort eller rulla till jobbet vad svarar du då?

Jag har alltid hjälm. Spelar ingen roll om det är gamla damtrallan eller om det är jobbets cykel. Inte heller om jag ”bara” ska ned på stan i sakta mak. Utan hjälm skulle jag inte sätta mig på cykeln. Visst, frissan förstörs kanske, det ser fånigt ut eller något annat rätt tomt argument. Men olyckan kan vara framme även om du tar dig i fram i krypfart likaväl som du pressar ur mjölksyra ur låren.

Hjälmen är en billig livförsäkring och huvudet oerhört känsligt. Jag vet, jag har ramlat i höga farter och var då glad att jag hade hjälm. Jag har trillat av damtrallan också och var lika nöjd då att jag hade något som skyddade mitt huvud.

Så snälla du, använd alltid hjälm!
0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

6 Comments

 • Magnus Emanuel

  juli 24, 2014 at 13:45

  Bra skrivet! Jag har också alltid hjälm. Den räddade mitt liv i våras, då jag cyklade omkull och tog emot mig med huvudet. Det blev ambulansfärd, ett uppskrapat ansikte och några stygn i ögonbrynet, men jag överlevde. Idag cyklar jag för glatta livet igen.

  Svara
 • jhonny

  juli 25, 2014 at 06:06

  Jag försöker också alltid ha hjälm, ibland händer de att man glömmer den eller så tycker man att vägen är så kort (~100m till affären) och hjälmen bara är i vägen. I bilar har man säkerhetbälte och bältespåminnare, varför finns det ingen hjälmpåminnare på cykeln? Håller helt med dig och borde nog skärpa mig ännu mer och alltid ta på mig hjälmen.

  Svara
  • admin

   juli 25, 2014 at 11:22

   Du får helt enkelt fixa en sån! kan ju faktiskt vara en smart uppfinning! Jag som har barn har också tänkt på att försöka vara förebild och använda hjälm. Nu har det iof inte varit något problem eftersom dottern är noga med det. Annars ett bra sätt.

   Svara
 • Linda W

  juli 25, 2014 at 13:26

  Hjälm är viktigt, undrar när de kommer att vara självklart med cykelhjälm på samma vis som det är med bilbälte idag?

  Svara
  • admin

   juli 25, 2014 at 14:13

   Tror det kommer! Se bara på utförsåkningen, när jag var barn hade ingen hjälm, knappt vi. Nu är de utan hjälm i backen lätträknade och en självklarhet att inte åka utan. Hjälm är snyggt där.

   Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: