Midnattscykling

13 personer blev vi som tog tillvara på nattljuset i en happymidnattscykling.

13 personer blev vi som tog tillvara på nattljuset i en happymidnattscykling.

Jag har ett ton grus i ögonen, känner mig barnsligt fnittrig och kroppen vill inte riktigt lyda mig. Sömnbristen är katastrofal men jag skulle inte ha velat ha natten ogjord. Och så vill jag så gärna berätta för er om den här magiska natten när solen gick ned samtidigt som det blev gryning. När Jämtland doftade midsommarblomster och Storsjön låg blank. När vi rullade ut från Badhusparken i stor klunga samtidigt som nattlivet började. När den varma chokladen smakade så mycket mer vid en tjärn långt uppe i skogen. När skratten ekade i natten. När ljudet av 13 cyklar på grus fick korna att lyfta på huvudena och titta länge efter oss.

Berätta om lyckokänslan i bröstet när den rosa skymningen mötte mig vid Vallsundsbron och benen fortfarande kändes pigga. När tanken på att väckarklockan skulle ringa bara ett par timmar senare bara var flyktig. Om den mäktiga känslan att rulla genom ett sovande Östersund. Att stänga av klockan kvart i två på morgonen och smyga sig in med cykeln. Krypa ned i sängen och somna med ett litet leende på läpparna. Hög på livet, hög på cykling och i sällskap med nya och gamla vänner. Att få göra det där som jag alltid tänkt men inte kommit mig för. Att midnattscykla. Att föreslå en Happyride, en galen idé, galet sent och så många kommer.

Det är svårt att formulera orden och verkligen beskriva hur det var. Jag stannar här och säger att det var ett cykelminne som kommer att leva kvar länge.

midnatsscykling img_3967 img_3971 img_3966

 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

13 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: