drömma fritt

Om jag fick drömma fritt

…blir också nyfiken på vad du skulle vilja göra om du fick bestämma helt fritt!

Frågan ställde Sara Rönne på ett inlägg om en fredagslista i september i fjol. Jag skrev lite om vd jag tänker på, om framtiden. Inte många meningar men någonstans mellan raderna i den texten bubblande en liten tanke om framtiden. Om att kanske våga göra något annat. Att våga låta drömmar bli sanna ta steget från tanke till handling.

Jag tänker ofta att jag vill göra något utanför kontorets väggar. Få vara ute mer och arbeta med kroppen. Slippa fatta myndighetsbeslut och bestämma lite mer över min egen tid även om jag i mitt arbete har flexibla arbetstider med utrymme att styra mina dagar en hel del. Prova ett annat jobb eller göra den lite större drömmen om att vara egen sann. Om att nyttja den kunskap jag har och intresset av fjällen och träningen. Det stannar alltid vid tanken även om jag varje gång är fast beslutsam att göra det. Men jag har min trygghet i en fast anställning i ett jobb som jag trivs med. Jag har en familj och med det kommer också ansvaret att ekonomi och vardag ska fungera.

Jag tänker ofta att jag ska ta tjänstledigt ett par månader. Det skulle vara fullt möjligt. Pengar behöver man men det går även att leva på mindre. Det skulle också ge den möjligheten att prova något annat men att samtidigt ha kvar min trygghet. Men det finns även andra vägar att gå. Vägar för att ladda om, skaffa sig fler erfarenheter och låta en tillvaro av att ständigt vara uppkopplad, nåbar och tillgänglig.

Så om jag fick drömma fritt…

…i liten skala skulle jag vilja arbeta som stugvärd en period under sommarhalvåret. En dröm som jag har haft så länge men inte kommit mig för att försöka förverkliga. Jag har tittat på stugvärdsutbildningen och tänkt att söka inför varje höst och vår. Det är svårt att komma in och man får söka flera gånger. Sedan är det inte säkert att man får ett stugvärdsuppdrag direkt. Oftast har man en period om några veckor vilket skulle fungera under en semesterperiod från jobbet. Betalningen är inte hög, det är mer en symbolisk summa men för mig handlar det inte om att få lön. Det handlar om möjligheten att få tillbringa en längre period i fjällen, få möta människor och arbeta med kroppen. Fick jag drömma fritt skulle jag vilja jobba i en liten stuga som Anaris. Långt från civilisationen i en miljö som ger mig så mycket.

För drömmar ska man ha, drömmar är viktiga och aldrig för stora. Jag lever bara ett liv och vill göra det bästa av det. Så i kväll skickar jag in en ansökan för kursen som går under hösten. Ett steg närmare en dröm.

Vill du läsa mer om stugvärdsutbildningen och uppdraget finns det mycket information hos STF. 

drömma fritt

Det är just i den här miljön som jag har mitt hjärta och där mina drömmar bor.

Vad skulle du göra om du fick drömma fritt?

 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

18 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: