Bloggsvepet

Första arbetsveckan efter semestern gick fort. Även om jag gärna hade haft en vecka till i stugan kändes det bra att gå tillbaka på jobbet. Få rutiner igen och känna den där längtan efter helgen igen. Då har ledigheten fyllt sitt syfte. Det är  även skönt att julhelgerna är över och att januari är här. Sakta men säkert blir det ljusare ute. Eftermiddagarna lite längre och det gör att det går att få mer dagsljus även efter jobbet. Det ger energi. Likaså att jag under veckan har rensat lite bland energitjuvar och sträckt lite på mig. Allt för att det ska bli lite lättare tryck på axlarna. En nystart på många sätt.

Nu över till veckans svep som kommer på en måndag i stället för på en söndag. Ett svep utan nästan utan cykel (ok, det smög sig in lite i instatipset) för en gångs skull men väl mycket annat!

  • På tal om nystarter och se framåt på året som kommer så publicerade även Malin (trail och inspiriation) sina intentioner 2018. Ett härligt inlägg med fina tankar inför året som vi precis har påbörjat. Om att våga säga ja oftare och hitta tillbaka och så vardagsäventyr! Sånt gillar jag. Dessutom länkade Malin vidare till fler bloggare som skrivit om sina mål och tankar inför året. Så roligt att få ta del av.
  • Jag tipsat om Lena och bloggen Gott om själen och gör det igen. Henne inlägg är tänkvärda och hon lyckas pricka rätt hos mig. Som hennes inlägg ”att vända det negativa till det positiva”. Det behövs så lite för att humöret ska bli bättre och precis som Lena skriver har just naturen den verkan. Den kan göra underverk!
  • Emmi som driver bloggen Explorista publicerade ett jättebra inlägg om underställ. Vad är bäst till vad när det kommer till merioull och syntet. Emmi svarar på det. För underställ, det är viktiga saker det.
  • Funderar på du på att åka till Åre i vinter (eller i sommar för all del) så har Sara Rönne satt i hop sina bästa tips till dig. Jag gillar verkligen sådana här inlägg. Sparar på dem och tar fram dem när jag ska i väg. Det är alltid fint att ha lite tips från dem som bor där och har koll.
  • Det inte alltid som det blir veckoaktuella tips i bloggsvepet. I bland dyker det upp äldre inlägg som Angeliqa Mejstedts (vandringsbloggen) inlägg om att bada isvak för första gången. Ett inlägg från februari i fjol som hon la ut på sin facebooksida för att tipsa om det igen. Det gillar jag och gör själv i bland. Det finns inlägg som är väl värda att tipsa om. Även om jag är en riktig badkruka lockar det lite att prova att vinterbada. Så där så mycket att jag formulerar en liten ide väl värd att lyftas med familjen. Hur är det då? Angeliqa svarar på det i sitt inlägg!
  • Veckans Instagramtips är Madelene Burgström eller @friluftscyklisten som hon kallar sig på Instagram. En tjej som jag följt länge och som bjuder på så mycket inspiration. Hon cyklar en hel del men bjuder också på mycket friluftsliv. Alltid med ett stort leende. Hon bloggar också här om du vill och läsa.
1

4 Comments

  1. Härligt bloggsvep. Alltid kul att få tips på nya bloggare. Tack snälla för länkningen! Och ja, det är ju faktiskt rätt enkelt att se på saker lite mer positivt så blir tillvaron så mycket mer trevlig 🙂

    Kram Lena

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: