#cykelfika – Åtgårdens café i Vemdalen

image

Mycket av den fina inredningen och porslin kommer från Vemdalens design i Vemdalen.

Ni som har läst bloggen under en tid vet nog att Åtgårdens Café i Vemdalen är ett av mina favoritfik. Här har vi tillbringat många timmar. Både sommar och vinter. Det är ett fik som man längtar till. Inte enbart för att det är gott som det säljs utan även för atmosfären och den trevliga personalen. Fiket återfinns i White Guide vilket borgar för kvalitet.

Det som serveras på Åtgården är hembakat. Utbudet varierar litegrann och det bjuds ofta på spännande bakverk. Något som alltid finns är våfflor med grädde och sylt och deras underbara varma smörgåsar. Matigt och mättande. Missa inte den! Priserna ligger i nivå med vad priser gör. Kakor och bakverk serveras i fina små assiter och kaffekopparna är stora och goda att dricka ur.
Inredningen är ljus, hemtrevlig och rustik. Små fina deltaljer som bidrar till hemmakänsla. Sommartid är uteserveringen lika mysig den med.

Cykelfik? Självklart. För oss är det ett bra stopp på rundan över Vargenfjället tex (du hittar turtips i menyn på bloggen). Cyklar du landsväg har du vägen mot Hede, Sveg eller Klövsjö att välja på. Det är även cykelfik i en annan benäming också eftersom Maja som driver cafét hyr ut cyklar och anordnar guidade turer! Vill du läsa om cykel finns tidningar där. Om du inte cyklar tycker jag du ska passa på att besöka Åtgården om du passerar med bil eller är i området på semester!

Åtgårdens Café ligger efter vägen genom byn, mitt emot macken.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

One Comment

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: