#cykelfika – Frösövallen

Frösövallen är en klassiker vad gäller fik i Östersundstrakten. Det är även ett vandrarhem med mysiga rum i ett av häbreliknande husen till vänster om själva huvudbyggnaden. Frösövallen har fik sommartid och stället drivs av EFS Missionsförening i Östersund och föreningen har under sommaren sina gudstjänster och övriga samligar där. Frösövallen har jag besökt många gånger. I bland bilburen och i bland med cykel. Det återkommer vi till för cykelfik är det i allra högsta grad.

Frösövallen hittar du på vägen mot Frösö kyrka strax efter att du svängt av från Rödövägen. Det ligger ovanför Sommarhagen med makalös utsikt över Bydalsfjällen och när vädret är klart även Årefjällen. Fiket har sittplatser inomhus i lite sportstugestil med mycket träpaneler och rejäla rustika bord. Söker du het design går inredningen bort. Men stället har charm. Under senare år har uteplatserna fått sig en ansiktslyftning och är vädret fint är det den självklara platsen att sitta på! För barnen finns en lekstuga, sandlåda och rutschkana.

Fikat är förhållandevis billigt i jämförelse med andra ställen i Östersund. Det finns pajer, glass, mackor, tunnbröd och så kallade brödkorgar. Du får ett par småkakor och mjuka kakor för ett pris. Lite roligt att det fortfarande finns kvar! Kaffet är gott! Ett plus för att de säljer de där goda kolorna från Spikarö. Dyra men väl värda sitt pris i bland. Öppettiderna är generösa, 12-20 alla dagar.

Så var det här med cykelfik. Hit kommer du om du åker Frösölång eller kort, om du bara snurrat omkring i sommarhagen eller kommer på racer via Härke eller Rödön. Fikat smakar som bäst när du tagit i lite. Efteråt om du färdas på mtb kan du bara slänga dig ut i sommarhagens roliga stigar. Ett litet tips är att smita bakom vandrarhemsdelen och få en kittlande utförslöpa ned mot ängarna och Valla. Den utförslöpan är lika rolig uppför med lite tryck under fötterna

Karta till fiket hittar du här!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

One Comment

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: