#cykelfika – Klövsjö Stenugnsbageri

image

De har de bästa surdegsbröden du kan hitta!

Klövsjö Stenugnsbageri ett av Vemdalsområdets bästa bagerier och finns som namnet antyder i Klövsjö. Ett givet fikaställe när vi är i stugan. Stället har funnits sedan 2009 och har öppet året runt.

Klövsjö Stenugnsbageri hittar du längs med vägen som går igenom byn. Väl skyltat. Inredningen är mysig och det finns mycket att titta på. Tillåter vädret sitter du med fördel utomhus med en porlande bäck som sällskap. Allt fika och bröd är givetvis hembakat. Vissa fredagar har de pizzabuffé där de bjuder på olika sorters stenugnbakade varianter. I bland bjuds det upp till tårtkalas eller kakbuffé. Bästa sättet att se när det händer saker är att följa dem på Facebook.
Det säljs mycket ekologiska produkter och självklart deras eget surdegsbröd som är bland det godaste enligt min åsikt. Bakat på lokala råvaror och ekologiskt. De säljer även under högsäsong sitt bröd i Ica-butiken på Vemdalsskalet.
Priserna ligger där priserna burkar ligga. Trevlig personal är det också.

Är det ett cykelfik? Absolut men lika värt ett besök i bil. En del av Vemdalsområdet cykelleder (som du kan hitta information om via destination Vemdalen eller köpa karta över) passerar eller utgår i från Stenugnsbageriet. Gillar du teknisk cykling över fjäll är ett tips att ta Karl den XI led över Klövsjö och stanna till innan du åker vidare mot Vemdalsskalet igen. Cyklar du landsvägscykel och är ute på långtur passar det fint att fylla på depåerna här. Vintertid kan du passa på att ta en fika efter en dag i pisten.

Karta till fiket hittar du här!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: